Pirasali el acmasi borek tarifi- Arnavut boregi

kolay arnavut böreği tarifi
resimli arnavut böreği
arnavut böreği tarifleri
Pırasa mevsimi gelmiş bu nefis pırasalı börekleri artık yapabiliriz. Bu yapması çok kolay bir börek. Öyle çok ince hamur açmayı bilmenize gerekte yok. Herkesin yapabileceği ama bir o kadarda lezzetli bir börek oluyor. Biz tatarlar bu böreği prinçli kıymalı olarak yaparız. Pırasalı olanına arnavut böreği deniliyor.
.tarife geçelim.

Hamur için Malzemeler:
  • 2 normal su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un (hamur çok yumuşak kıvamlı olacak kadar)


İç Malzemesi:

  • 1 kg pırasa ince kıyılımış
  • 3 adet havuç rendelenmiş
  • tuz karabiber


 Bu malzemelerle 30 cm yuvarlak bir tepsiye yeterli oluyor.

Havuçlarımızı ve  pırasalarımızı  tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz. Pırasalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave  ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.


Hamur için gerekli malzemelerimizle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 parçaya bölüyoruz. Bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı elimizle heryerine sürüyoruz. Bu şekilde 5 adet açılmış hamuru üst üste topluyoruz. Bu şekilde 2 tane 5li hamurlarımız olacak. 5 dakika kadar dinlendirip sonra yardım edecek birisi varsa çeke çeke tepsi büyüklüğüne getiriyoruz. Yardım edecek kimse yoksa oklavaylada açabiliriz. Yağlanmış tepsimize açtığımız hamuru yerleştirip üzerine iç malzememizi yayıyoruz. Üzerine açtığımız diğer hamurumuzuda yerleştiriyoruz. Kenarlarını resimde gördüğümüz gibi kıvırıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

kolay arnavut böreği tarifi
resimli arnavut böreği
arnavut böreği tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder