Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi


Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi
Tavuk Ciğeri Kavurma Tarifi
Malzemeler :

  • 500 gr (yürekle karışık) tavuk ciğer
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Yapılışı :

Öncelikle tavuk ciğerinin yağlarını ve zarlarını güzelce ayıklayıp, arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Fazla suyunu çekmesi için kağıt havluya alarak suyunu aldıralım. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz gezdirerek iyice karıştıralım. Unuda üzerine serpelim ve tekrar karıştıralım. Süzgeçe alarak fazla ununu eleyelim. Sıvı yağı bir tavada kızdıralım. İçine ciğerleri ekleyelim ve arada bir karıştırarak iyice kızarana kadar pişirelim. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder