Bazlama tarifi- bazlama hamuru

Bazlama tarifi
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Tavada bazlama


Kahvaltılarda bazlamayı çok seviyorum. Daha önce tam buğday unundan yapmıştım oda çok lezzetli oluyor. Bu sefer beyaz undan yaptım harika oluyor. Bazlamanızı akşamdan yoğurup sabah kahvaltı hazırlayana kadar tavada pişirebilirsiniz. Kahvaltıda sıcacık bazlamaları çocuklarınıza yedirebilirsiniz.


Bazlama hamuru için gerekli malzemeler:


  • 2 büyük su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 pk instant maya
  • 1 y k toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.)

Bu malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar bekletiyoruz. Mayalanan hamurumuzdan portakaldan büyük parçalar alıp elimizle yassıltıyoruz.

Tavamıza koyup orta ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Bazlama tarifi
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Tavada bazlama

0 yorum:

Yorum Gönder