Havuç Kremalı Soğan Dolması Tarifi

Malzemeler :

  • 8 adet beyaz soğan
  • 1 çorba kaşığı süt
  • Yarım kg havuç
  • 2 çorba kaşığı tarayağı
  • 5 dal maydanoz
  • Karabiber, tuz
Yapılışı :

Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde keselim. Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım. Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım. Fırını 180 derecede ayarlayalım. Soğanların içini dikkatlı bir şekilde çıkaralım. Havucu sütle birlikte ezip püre haline getirelim. 
Tereyağı, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız havuç kremasıyla soğanların içini doldurup kapaklarını kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizerek, üstünü alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürelim. 
Soğanlar piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder