Kiremitte kasarli mantar sote tarifi

Kiremitte kaşarlı mantar
Kiremitte mantar sote
Mantar sote

Bloğumu sürekli takip edenler bir ben tam bir mantar sevdalısıyımdır. Mantardan her türlü yararlanırım. Kahvaltıdan salatasına kadar hepsini yaparım. Bunun için her hafta pazardan mantarımı alırım. Ben Marmaris'te yaşıyorum ve bu konuda çok şanslıyım. Bizim pazarlarımızda herşeyi aklınıza gelebilecek herşeyi seçerek alabiliyorsunuz. Bamyadan çileğe kadar her şeyi seçerek satın alabilirsiniz. Böyle oluncada herşeyi yapacağınız şeye göre alabiliyorsunuz.
Yolunuz Marmaris'e düşerse pazarlarımızı ziyaret etmeden gitmeyin derim.

Ben bu mantar soteyi kuru köftenin yanına garnitür olarak yaptım. Ama ana yemek olarak bile tüketilebilir.


Kiremitte Kaşarlı Mantar Sote


  • Yarım kg mantar
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ (Arzuya göre tereyağ kullanabilirsiniz)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri 
Yemeğimizin ilk aşamasını mümkünse bir wok tavada hazırlıyoruz. Yağımızı tavamıza koyup ısıtıyoruz sonra ilk olarak ayıklanmış yıkanmış gerekirse doğranmış mantarlarımızı yüksek ateşte kavurmaya başlıyoruz. Mantarlarımız bir miktar suyunu salıp sonra çekiyorlar bundan sonra doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz. Biberlerimizde yumuşayınca domateslerimizi ve tuzu karabiberi ilave ediyoruz. Domateslerimiz çok ezilmeden ocaktan alıp toprak kabımıza boşaltıyoruz. Üzerine kaşarları ilave edip fırınımızın ızgara konumunda çalıştırarak kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun.



Kiremitte kaşarlı mantar
Kiremitte mantar sote
Mantar sote


0 yorum:

Yorum Gönder