Malzemeler :
- 500 gr parça haşlanmış et
- 2 kg pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı mşehriye
Yapılışı :
İlk önce pirinçleri ayıklayıp bir kaba koyalım. Üzerine bir miktar tuz ilave ederek sıcak su ile ıslatıyoruz ve 2-3 saat kadar bekletiyoruz. Yayvan bir kabın içine tereyağı ve sıvı yağ koyarak eritiyoruz. Şehriyeleride ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra pirinçleri süzüp yıkayalım. Şehriyenin üzerine pirinçleri koyup, kısık ateşte kavuralım. Yağını çekene kadar yaklaşık 20 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra pirinçlerin üzeri örtülecek şekilde sıcak su koyup altını kısalım ve demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder