- 1 çay bardağı çırpılmış yoğurt
- 1/2 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
- 5 çay bardağı un
- 150 gr margarin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için : 1 adet rendelenmiş ortaboy kuru soğan, 250 gr dana kıyma
Yapılışı :
1 çorba kaşığı bitkisel yağda soğan rendesini kavuruyoruz. Yakmadan içine kıymayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Kaşığın tersi ile kavrulan kıymalara bastırarak 5-7 dakika daha kavuruyoruz. Kıymalar tane tane olmalıdır. Daha sonra tencere ile birlikte soğumaya bırakıyoruz. Sıvı bitkisel yağ, yoğurt, oda sıcaklığında yumuşamış margarin unla beraber yoğuruyoruz. Yoğuruırken içine pul kırmızı biber, karbonat ve tuzunu katıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Hazırlanmış havuzdan ceviz biyüklüğünde parçaları avuç içi yardımı ile yuvarlayalım ve bunu 10 cm büyüklüğe gelene kadar elinizle veya ufak bir merdane ile birlikte inceltelim. Havucun yarısına bir tatlı kaşığı kıyma koyduktan sonra diğer yarısını üzerine kapayalım. Kenarlarını parmaklarımızla bastırarak kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürmeden önce bir yumurtanın sarısını her bir piroşki üzerine fırça ile sürüyoruz. Ayrıca piroşkilerin üzerine susam veya çörek otu sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
l
0 yorum:
Yorum Gönder