Gelin Hanım Tatlısı Tarifi


Gelin hanım tatlısı
Gelin hanım tatlısı
Malzemeler :

  • 500 gr kuru kayısı
  • 3 karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
İç harç için :
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 havuç
Üzeri için :
  • 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
  • Şanti
Yapılışı :

Kuru kayısıları ılık suyla ıslatalım. Diğer tarafta pirinci yıkayıp haşlayalım. Suyunu süzdürdükten sonra üstüne toz fındığı, rendenin ince yerinden rendelenmiş havucu koyarak karıştıralım. Artık iç harcımız hazır. Islattığımız kayısıların suyunu süzüp aralarını koparmadan açıp, iç harcımızdan içlerine paylaştırarak dolduralım. Tencerenin dibine dizerek üstüne toz şeker, karanfil, suyu koyup, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. Lokum gibi pişen tatlımızı tenceresinde soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına alarak üstüne köpürtülmüş şanti ve toz yeşil fıstık koyarak ikram edin. Afiyet olsun. 


0 yorum:

Yorum Gönder