- 3 adet şeftali
- 3 adet armut
- 5 adet kayısı
- 1 çay bardağı incir pekmezi
Yapılışı :
Evet şimdi tarifini anlatalım. Öncelikle 3 adet şeftali ve 3 adet sulu armut'un kabuklarını soyuyoruz ve çekirdeklerini çıkartıyoruz. 5 adet kayısının da çekirdeklerini çıkartıyoruz. Tüm meyveleri katı meyve sıkacağından geçirerek suyunu çıkartıyoruz. Çıkan suyu derin bir şişe yada surahi'ye koyuyoruz. Üstüne yarım çay bardağı incir pekmezi ilave ediyoruz. İncir pekmezi bulamayanlar, üzüm pekmezi kullanabilirler. İyice karıştırdıktan sonra buz gibi soğuyana kadar buzdolabında beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder