Güneş Çorbası Tarifi |
- 1 kg domates
- 1 tablet tavuk bulyon
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı süt
- 5 adet ince kıyılmış kereviz sapı
Yapılışı :
İlk önce temiz yıkamış olduğumuz domatesleri iri parçalar halinde doğrayalım . Doğradıktan sonra tencereye koyalım ve kendi suyu ile 10 dakika kadar pişirelim. Soyduğumuz domatesleri robotta püre haline getirelim. Bir kasede tavuk bulyonu ılık suyla eritelim. Salçayı domates püresiyle karıştırarak ezelim ve bulyonlu suya ilave edelim.
Bir tencereye yağ ve unu koyalım. Pembeleşinceye kadar kavurup pembeleşen unu ateşten alalım. Domates suyunu pembeleşen una yedirelim. Tekrar ocakta 15 dakika daha kaynatalım. Ayrı bir kapta yumurta ile sütü çırpalım. Kaynayan karışıma yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra maydonoz veya kereviz yapraklarını üzerine serperek servise sunalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder