Muhallebi için:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 3-4 parça damla sakızı
Kadayıf için :
- 250 gr kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ırı dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Öncelikle kadayıfı buzdolabı foşetine koyun ve buzlukta dondurun. Donduktan sonra Poşette iken ezip ufak hale getirin. Büyük bir teflon tavada tereyağını eritin ve kadayıfı dökün. Kadayıfı şehriye gibi kavurun. Cevizleri de ilave ettikten sonra şekeride katıp kavurmayı bitirin. Ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Tencereye unu ve toz şekeri koyun. Ocağın üzerine koyarak yavaş yavaş süt ilave edin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Karıştırarak ılık hale getirin. İçesisine kremşantiyi boşaltın ve mikserle 5 dakika kadar çırpın. Borcam tepsiye soğumuş olan cevizli kadayıfın yarısını dökün . Üzerine ise muhallebinin tamamını dökün. Kalan cevizli kadayıfı da üzerine serin. Soğuması için buzdolabına koyup soğutun. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder