- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı su
İç malzemesi :
- 1 adet küçük soğan
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1/2 su bardağı su
- 1/3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 adet patlıcan
- Karabiber, tuz
Yapılışı :
Öncelikle patlıcanları soyalım. Halka halka doğrayıp, ılık suda dinlendirelim. Bire tencerede suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatalım. Sonra patlıcanları ilave edip haşlayarak, süzgeçe alalım ve suyunu süzelim.
Öbür yanda soğanı yağda pembeleştirerek, patlıcanları ilave edip kavuruyoruz. Yarım su bardağı su koyalım ve su çekilinceye kadar pişirelim. Ateşten aldıktan sonra yumurta, süt ve karabiber ekleyerek karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Yağ ile suyu karştıralım. Bu karışımı bütün olarak yufkaların arasına sürüp, üç yufkayı üst üste koyalım. Yufkaları önce dörde bölüp, daha sonra her parçayı üçe keselim. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı içi koyarak, çok sıkı olmayacak şekilde saralım. 2 gün buzluk yada dipfrizde bekleterek, su dolu bir kaseye batırıp tepsiye dizelim. Hepsine yumurta sarısı sürelim. Üzerlerini bir bıçak yardımıyla karnıyarık şeklinde keselim ve iyice kızgın bir fırında pişirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder