Diyet Karnıyarık Tarifi |
- ½ kg yağsız kıyma
- 4 patlıcan
- 4 orta boy domates
- 4 orta boy soğan
- 1–2 sap maydanoz
- 4 adet sivri biber
- Tuz ve karabiber
- 1 bardak su
Yapılışı :
Patlıcanları 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirip, harcı için soğan ve domatesi ayrı ayrı rendeleyelim. Yeşilbiberleri ve maydanozu ince ince kıyalım, bir tavada, yağsız kıymanızla soğanı kavuralım. Yine 200 derece fırında, suyu çekene kadar pişirelim. Daha sonra da sırasıyla, içine domatesleri, yeşilbiberi, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek beş dk kadar pişirelim. Patlıcanları yağsız bir tepsiye dizip üstlerini yarıyoruz, İçine harcı dolduralım. Üstlerine, kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve tam bir sivri biber ile süsleyerek, bir bardak suyu üstrlerine gezdirip,200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder