Etli Nohutlu Ispanaklı Pilav tarifi |
- 1 ½ kg ıspanak
- 2 su bardağı nohut
- 2 parça kuzu incik
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
- 3 diş sarımsak
- ,1 kase yoğurt
Yapılışı :
Kuzu incik etleri ve akşamdan ıslatılmış nohutlar düdüklü tencerede haşlayalım. Ispanakların sadece sap kısımlarını doğrayalım. Haşlanan etler, nohutlar , et suyu ayrı kaplara alalım. Kuzu incik etleri didiklenip, 1 çay kaşığı karabiberle harmanlayalım. 3 su bardağı pirinç yıkayıp süzüyoruz. Derince tencerenin içine ıspanak saplarının yarısı döşenip, üstüne pirincin, nohutun ve etin bir kısmı kat kat yerleştirelim. Tüm malzemeler bitene kadar kat kat tencereye yerleştirelim. Pilavın üstüne 3 yemek kaşığı tereyağı atılıp, 1 kase et suyu ve biraz da sıcak su dökülen pilav pişirelim. 1 kase yoğurt 3 diş sarımsakla karıştırılır. Pişen pilav servis tabağına alınıp, üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder