Şekerbura Tarifi (Azeri mutfağı)

Şekerbura Tarifi
Şekerbura Tarifi
Malzemeler :

  • 1 kg un
  • 1 kutu krema-200 mg (Yağlı yoğurt da olabilir)
  • 250 gr tereyağı
  • Az miktarda süt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Çok az maya
İç malzeme :
  • 500 g çekilmiş fındık
  • 1-2 tane dövülmüş kakule (eğer kakule bulamazsanız yerine vanilya kullanırsınız)
  • 300 g şeker tozu
Yapılışı :

Mayayı ılıtılmış sütle karıştıralım. Hamuru yoğuralım ve bekletmeden yapmaya başlayalım. Cevizden biraz daha büyük bezeler yapalım. Merdaneyle çay bardağı büyüklüğünde açalım. Sol elin içerisine alarak ortasına kaşıkla iç malzeme koyalım. Kenarları kapatılarak burma şeklinde bükerek süsleyelim Afiyet olsun. . 



0 yorum:

Yorum Gönder