Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsi en sevdiğim balıklardan biridir. Hamsininde en sevdiğim hali kızarmasıdır. Kızartma çok yağlı olabiliyor bu yüzden balık tavasında bu şekilde kızartılırsa fazla yağlı olmuyor. Sizde benim gibi az yağlı hamsi tava seviyorsanız bu usulde yapın derim. Daha önce hamsili pilav tarifinide paylaşmıştım. İsterseniz blogtan ayrılmadan onada bir göz atabilirsiniz.
Daha önce paylaştığım hamsi tava tarifi bol yağda kızartılmış bir hamsiydi.
Hamsi tavaların pek bir özelliği yok Önemli olan düz olan kapağı. Kapakla çeviriyoruz.
Az yağlı Hamsi Tarifi tarifi
- 1 kg kılçıkları alınmış hamsi
- mısır unu
- tuz
- az miktarda sıvı yağ
Hamsilerimizi güzelce yıkıyoruz. Tavamıza 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hamsilerimizi tuzlayıp tek tek mısır ununa bulayıp ortadan başlayıp yan yan diziyoruz. İkinci sırada balıkların uçlarına aralara birer sıra balık daha diziyoruz. Bu şekilde yaklaşık 3 kaşık tava hamsi çıkıyor İsterseniz tavanın tamamını bu şekilde dizerekte doldurabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hamsi tava tarifi
Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder