Hamsi Tava Tarifi

Hamsi tava tarifi
Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?

Hamsi en sevdiğim balıklardan biridir. Hamsininde en sevdiğim hali kızarmasıdır. Kızartma çok yağlı olabiliyor bu yüzden balık tavasında bu şekilde kızartılırsa fazla yağlı olmuyor. Sizde benim gibi az yağlı hamsi tava seviyorsanız bu usulde yapın derim. Daha önce hamsili pilav tarifinide paylaşmıştım. İsterseniz blogtan ayrılmadan onada bir göz atabilirsiniz.

Daha önce paylaştığım hamsi tava tarifi bol yağda kızartılmış bir hamsiydi.
Hamsi tavaların pek bir özelliği yok Önemli olan düz olan kapağı. Kapakla çeviriyoruz.


Az yağlı Hamsi Tarifi tarifi


  • 1 kg kılçıkları alınmış hamsi
  • mısır unu
  • tuz
  • az miktarda sıvı yağ
Hamsilerimizi güzelce yıkıyoruz. Tavamıza 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hamsilerimizi tuzlayıp tek  tek mısır ununa bulayıp ortadan başlayıp yan yan diziyoruz. İkinci sırada balıkların uçlarına aralara birer sıra balık daha diziyoruz. Bu şekilde yaklaşık 3 kaşık tava hamsi çıkıyor İsterseniz tavanın tamamını bu şekilde dizerekte doldurabilirsiniz. 

Tavamızı ocağa alıp kızartmaya başlıyoruz. Ucundan bakıp bir tarafının kızardığını görünce üzerine kapağı kapatıp hamsilerin üzerine bastırıyoruz tavayı yan tutup varsa yağını derin bir kaseye süzdürüyoruz. Tavayı ters çevirip kapağa gelen hamsileri tavaya kaydırıyoruz ve biraz yağ ekliyoruz. İki tarafıda kızarınca sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben roka ile servis yapmıştım ama geçen gün internette balıkla roka yenmemesi gerektiği hakkında bir yazı okudum.Uzmanlar  rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunuyorlar. Bundan sonra bende buna dikkat edeceğim.

Afiyet olsun.

Hamsi tava tarifi

Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?

0 yorum:

Yorum Gönder