Malzemeler

  • 1 lt süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kakaolu toz şanti,
  • 1 su bardağı soğuk süt,
  • 1 kase hindistan cevizi.
Üzeri İçin:
  • Muz dilimleri.

Sultan Lokumu Nasıl Yapılır

Bir kaba 1 su bardağı soğuk sütü, 1 poşet kakaolu krem şantiyi koyalım ve koyulaşana kadar çırpıp, buzdolabında bekletelim.
Dikdörtgen bir borcamın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Tencereye sütü, unu, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp, içine vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine eşit olarak döküp, soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit olacak şekilde sürüp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Sonra kare şeklinde ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyelim.
Üzerlerine birer adet muz dilimi koyup, küçük bir spatula yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Sultan Lokumlarımızın üzerini muz dilimleri veya istediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapalım.
Kaynak : http://www.yemektarifleri-sitesi.com/


Malzemeler :

  • 12 adet tavuk kanadı
  • Soya sosu
  • Karabiber, Kırmızı biber, tuz
  • Sosun bekletilme süresi : 2 saat
Yapılışı :

Soya sosu ve ballı bir çorba kaşığı suyla birlikte iyice çırpalım. Karışıma tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyerek bir sos hazırlayalım. Tavuk kanatlarını sosa bulayalım ve 2 saat dinlendirelim. Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayalım. Soslu kanatları tepsiye dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Tavuk kanadını, kabuklu taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış sebzeyle servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. 


Beş çaylarınız da ağzınızı tatlandıracak bir tarif;



Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
½ su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket instant maya
3 su bardağı un
İç harcı için:
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 su bardağı irice çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Tarçın ve fındıklı
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına unu alın ve üzerine instant mayayı serpip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tereyağ, yumurtaları ve şekeri koyun. Ortadan başlayarak yanlardan unu içeri alarak yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğurun (Gerekirse çok az un ekleyin).
Hamurun üzerini güzelce streç film ile kapatın ve ılık bir ortamda hamur 2 katına çıkıncaya kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru kare olacak şekilde un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın.
Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurun her yanına gelecek şekilde şekerli tarçın karışımını serpin.Üzerine fındığı serpin. Uç kısmından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu dilim üçgenler olacak şekilde kesin.
Her bir üçgen dilimin tam ortasına çöp şiş batırarak iz bırakın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün, toz şeker serpin. 10-15 dakika daha tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Kaynaj : Haber 7


Vücut dili kullanımının en belirgin özelliklerinden olan gülümsemenin farklı çeşitleri, altında farklı anlamlar barındırıyor. Tıpkı hissederek gülümsemenin ve mutlu olmadığımız halde gülümsemenin karşımızdaki kişiler tarafından hissedilebiliyor olması gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdaki kişiler tarafından algılanış biçimi farklılıklar gösterebiliyor.

Dudakları kapatarak gülümsemek

Dudaklar kapalı şekilde gülümsemek, gülümsemenin en yaygın olarak kullanılan çeşitlerinden biri. Kolay yapılabiliyor olması, gülümsemek istemediğimiz ancak gülümsememiz gereken durumlarda karşı tarafa kibar ve nazik bir tepki vermeyi daha kolay hale getiriyor. Dudaklar kapalı olarak gülümsemek, çoğunlukla samimi algılanmayan bir gülümseme biçimi. Gerçekten hissederek gülümseyen kişilerden dişlerini göstererek gülümsemelerini bekliyoruz. Her ne kadar orta dereceli bir samimiyet belirtisi olarak algılansa da, karşımızdaki kişinin gülümserken dişlerinin beyazlığına güvenmiyor oluşunun ya da dişlerindeki problemleri gizlemek isteyişinin de dudaklarını sıkı şekilde kapatarak gülümsemeyi tercih etmesinin sebebi olduğunu da aklımızın bir köşesinde bulundurmakta fayda var.

Kendini beğenmiş gülümseme

Kendini beğenmiş ve odağın kendisinde olmasını isteyen insanların çoklukla kullandığı bu gülümseme çeşidinde, dudaklar genelde kapalı ve gülümseme sağa ya da sola çekilmiş olarak bulunuyor. Zaman zaman dudakların aralık olduğu ya da üst dudağın biraz daha kalkık tutulduğu durumlarda da gözlenebiliyor. Dudaklarla birlikte kaşlarda da bir tarafı kaldırmak gülümsemeyi tamamlayıcı olarak kullanılabiliyor.

Kendini beğenmiş şekilde gülümseyen insanların bir çoğu bulunduğu ortamda lider konumunda olmak isteyen ve odak noktası olmak isteyen kişiler. Kalabalık bir ortamda iletişim kurduğunuz kişilere bir süreliğine bu şekilde gülümsemeye devam ettiğinizde sizinle konuşurken çok daha dikkatli ve gergin olduklarını hissedebilirsiniz.

Yarım gülümseme

Kendini beğenmiş gülümsemeye oldukça benzeyen bu gülümseme türü, asimetrik bir görüntü yarattığı ve tam olarak ne yaptığınızın anlaşılmaması nedeniyle en karmaşık ve en farklı tepkiler alabileceğiniz gülümseme çeşidi. Kendine güven, utanma, ilgi, kızgınlık, dominantlık gibi birbirinden çok farklı duyguları yansıtabiliyor.

Ağız açık gülümseme

Ağız açık olarak gülümseme, dişlerin tamamının gösterildiği gülümseme çeşidinden farklı olarak, kahkaha atarken çekilmiş bir fotoğraf görüntüsünü andırır. Bu gülümseme de, şaşırtıcı şekilde çoğunlukla yapay ve samimiyetsiz bir imaj yansıtır. Her ne kadar yapay olsa da, bu şekilde gülümseyen kişiler çoğunlukla umursamaz, ben merkezci ve eğlenceli kişiler olarak tanımlanır. Özellikle fotoğraflarda fotojenik görünmenin en kolay yollarından biri, tüm dişleri göstermek ve ağzınızı olabildiğince açmak. Tabii ki öğle yemeğinde dişinizde maydanoz kalmadığından ve dişlerinizin yeterince beyaz olduğundan emin olduktan sonra:)

Bu içerik http://www.uplifers.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.


Evde ekmek yapmak istiyorsanız lezzetli olan Pita ekmeği tarifi;


Malzemeler:
½ paket yaş maya
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 çorba kaşığı bal
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kadar mısır unu
2 kase buz
Pişirme kağıdı
Hazırlanışı:
Sıcak suyun yarısını bal ile karıştırın. Ayrı bir kapta unları eleyip karıştırın.Karıştırdığınız unun yarım bardağını mayalı karışıma dökün ve karıştırın.
Üzerini streç ile örterek 45 dakika kadar ön maya işlemi yapın.
Kalan unu, suyu, tuzu ve zeytinyağını da dökerek 10 dakika yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru yeniden örtüp 2 katı olana kadar mayalandırın.
Fırını 200 derecede ısıtmaya ayarlayın. Fırının tabanına ısıya dayanıklı kap koyun. İki fırın tepsisine de pişirme kağıdı serin.
Üzerine mısır unu serpin. Mayalanan hamuru çok hafif unladığınız tezgaha alın, tekrar yoğurun.
8 ayrı bezeye bölerek üzerini örtün. Fırın derecenizi 250 dereceye getirin. Birinci tepsiye merdane yada elinizle açacağınız hamurlardan 4 tanesini yerleştirin.
Üzerini örtüp 30 dakika kadar daha tepsi mayası yaptırın. Fırına sürmeden önce fırının tabanındaki kaba 1 kase buz koyun. Hemen tepsinizi fırına verin ve 8 dakikaya ayarlayın.
Pita ekmekleri 2 dakika sonra kabaracak ve nar gibi kızarmaya başlayacak.
İkinci tepsiyi de fırına koymadan önce yine tabanındaki kaptaki suyu döküp 1 kase daha buz koyun.
İkinci tepsiyi de fırına verin.
8-10 dakika içinde pişen pita ekmeklerini fırından alın.
Afiyet olsun
Kaynak : Haber7




Malzemeler:
4 adet büyük boy domates
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates püresi
1/2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
 
Tarifi:
Bol suda yıkadığınız büyük boy domatesleri, sap kısımlarından kapak şeklinde kesin.
Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Dolmanın sosu için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. Domates püresini ekleyin ve 2- 3 dakika kadar orta ateşte pişirin. Sıcak suyu ekledikten sonra sosu 2 dakika kadar kaynatın.
Orta kısmını boşalttığınız domateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak paylaştırın.
Fırın tepsisine aldığınız domateslerin içine birer adet yumurta kırın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
Domates sosunu ilave ettiğiniz yumurtalı domates dolmalarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kızarmış ekmek dilimlerini bir bir bandırarak bu lezzeti bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Kaynak : Haber7

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.

Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.

Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.

Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.



Malzemeler
2 yumurta (1tanesinin sarisi uzeri icin ayrilacak )
100gr tereyagi
Yarim su bardagi siviyag
1su bardagi ilik su
1 yemek kasigi sirke
2 silme yemek kasigi toz seker
1tatli kasigi tuz
1paket instant maya
Aldigi kadar un

Yapilisi;
Un ve maya haric tum malzemeleri karistirip birbirine yediriyoruz.Ardindan un ve mayayida ekleyip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Daha sonra en az 45dk kadar  uzerini ortup ilik bi ortamda mayalanmaya birakiyoruz.icine evde sevdiginiz peynirleri karistirip icine maydanoz ve corekotu katabilirsiniz.Mayalanan hamurdan cevizden biraz buyuk parcalar koparip elinizle actiktan sonra peynirli harcimizdan koyalim ve istedigimiz sekilde kapatip yaglanmis firin tepsimize dizelim.Yumurta sarisi surdukten sonra susam veya corekotu serpip onceden isitilmis 190derece firinda alti ustu kizarana dek pisirelim. Yapanlara simdiden afiyet olsun ...