Malzemeler
- 1 lt süt,
- 1 su bardağı un,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kakaolu toz şanti,
- 1 su bardağı soğuk süt,
- 1 kase hindistan cevizi.
Üzeri İçin:
- Muz dilimleri.
Sultan Lokumu Nasıl Yapılır
Bir kaba 1 su bardağı soğuk sütü, 1 poşet kakaolu krem şantiyi koyalım ve koyulaşana kadar çırpıp, buzdolabında bekletelim.
Dikdörtgen bir borcamın üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Tencereye sütü, unu, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp, içine vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp, içine vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım.
Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine eşit olarak döküp, soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit olacak şekilde sürüp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Sonra kare şeklinde ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyelim.
Üzerlerine birer adet muz dilimi koyup, küçük bir spatula yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Sultan Lokumlarımızın üzerini muz dilimleri veya istediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapalım.
Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit olacak şekilde sürüp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Sonra kare şeklinde ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyelim.
Üzerlerine birer adet muz dilimi koyup, küçük bir spatula yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Sultan Lokumlarımızın üzerini muz dilimleri veya istediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapalım.
Kaynak : http://www.yemektarifleri-sitesi.com/
0 yorum:
Yorum Gönder