Çin Usulü Tavuk Kanadı Tarifi


Malzemeler :

  • 12 adet tavuk kanadı
  • Soya sosu
  • Karabiber, Kırmızı biber, tuz
  • Sosun bekletilme süresi : 2 saat
Yapılışı :

Soya sosu ve ballı bir çorba kaşığı suyla birlikte iyice çırpalım. Karışıma tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyerek bir sos hazırlayalım. Tavuk kanatlarını sosa bulayalım ve 2 saat dinlendirelim. Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayalım. Soslu kanatları tepsiye dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Tavuk kanadını, kabuklu taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış sebzeyle servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder