Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tarifi
Adana Kebap 
Malzemeler :

  • Yarım kg kıyma (mümkünse tek çekilmiş kuzu eti)
  • 2 tane salçalık biber
  • 2 tane yeşilbiber
  • Bir yemek kaşığı acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı silme tuz
  • İstenirse 1 çay kaşığı acı toz biber
  • İstenirse 150 gr kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz. 
Servis için :
  • Ev yapımı kolay mayalı lavaş pide, soğan, domates, maydanoz ve salatalıktan oluşan salata



Yapılışı :


  1. Biberlerin iç kısımları temizlenerek ince ince kıyalım. Maydanoz, biberler, kıyma, salça ve sıvıyağı birlikte iyice yoğralım. En son tuz ilave edilerek yoğurma işlemini tamamlayalım.
  2. Bu harçtan limondan daha büyük parçalar kopartılarak elde bir miktar yoğuralım. Streçlenerek bir - iki saat buzdolabında bekletelim.
  3. Islatılan yassı tahta şişlere bu köfte harcını takalım. Bu esnada elimizi hafifçe ıslatalım, şekil verilerek şişe yapışmasını sağlayalım.
  4. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derecede pişirelim. Pratik Adada Kebap yanına salata konularak servise sunulur. Soğan, domates ve salatalık küp küp doğranır. Kıyılmış maydanoz ilave edilerek salata elde edilir. Evde yapılan sıcak Ev yapımı kolay mayalı lavaşların üzerine kebaplar şişlerinden çıkartılarak yerleştirilir. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder