Bezelyeli Etli Börek Tarifi |
- 1 paket milföy hamuru
- 2 adet orta boy soğan
- 250 gr kuzu eti
- 2 adet orta boy domates
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Tencereye margarini ve sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Fındık iriliğinde doğramış olduğumuz kuzu etlerini ilave edelim. Bırakmış oldukları suyu çekene kadar kavuralım.
Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları pembelenmiş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek 5 dakika daha pişirelim. Karabiber, tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ateşten alalım.
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyarak, zarf şeklinde kapatıp ters çevirelim. Üstüne milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 220 derece fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek
0 yorum:
Yorum Gönder