Besamal soslu firin makarna tarifi

beşamel soslu makarna oktay usta
beşamel soslu kıymalı makarna
beşamel soslu makarna arda
beşamel soslu tavuklu makarna


Makarna mutfağımızın en özel yemeklerinden biri. Çok fazla çeşitlendirebiliriz çok değişik lezzetler üretebiliriz. Fırın makarnada bunlardan en kolay ve lezzetlilerinden biri. Birkaç tane daha denemek istediğim makarna tarifi var sırayla onlarıda paylaşacağım 

Beşamal sosun verdiği lezzetinde katkısıyla harika bir makarna tarifi (Küçük kare borcam için)

  • 250 gr fırın çubuk makarna
  • Haşlamak için 6-7 bardak su
  • Tuz
Beşamal sos malzemeleri

  • yaklaşık 1 kibrit kutusu kadar tereyağ
  • 1 yk. tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnamızı tuz ilave ettiğimiz kaynayan suda haşlayıp süzüyoruz. 

Ben beşamal sos içinde  aynı tencereyi kullandım. Tenceremize tereyağımızı koyup erimesini sağlıyoruz ve eriyince unumuzu ilave edip rengi çok değişmeden kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütümüzü ilave ederek sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Tuzunuda ekleyip karıştırıyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. 
Pişirdiğimiz beşamal sosu haşladığımız makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz. Yağladığımız borcama döküp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yeteri kadar kızarınca üzerine rendelenmiş kaşarı serpiyoruz  kaşarın erimesi için biraz daha fırına koyuyoruz. Kaşarlarımız eriyince makarnamızı fırından çıkarıp biraz ılınınca servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


beşamel soslu makarna oktay usta
beşamel soslu kıymalı makarna
beşamel soslu makarna arda
beşamel soslu tavuklu makarna

0 yorum:

Yorum Gönder