Ramazan Menüsü
İftar Menüsü
İftar


Günaydın bugünde iftara neler yapacağımı belirledim.Artık işim kolay Biz kadınlar için böyledir.Ne yapacağımıza karar verdikmi yapması kolaydır. Bizi  zorlayan ne yapacağımıza karar vermektir.
Bugün menümde buğday çorbası var. Ben bu çorbaya bayılıyorum. Hem çok lezzetli hemde çok doyurucu oluyor.


Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Şimdi bugün neler yapcağım şöyle bir sıralayayım.

Buğday Çorbası

Hasan Paşa Köftesi

Şehriye Pilavı

Barbunya Piyazı

Mozaik Pasta

Şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler

Ramazan Menüsü
İftar Menüsü
İftar
Şekerpare tatlısı nasıl yapılır şekerpare nin evde nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız şekerpare tatlı tarifi:

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Malzemeler:
 
* 250 gr. bitkisel margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* Yaklaşık 4-5 su bardağı un (çok az eksik ya da fazla olabilir)
* 1/2 su bardağı pudraşekeri
* 4 yemek kaşığı irmik
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
* 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
* 1 paket kabartma tozu
 
Süslemek için;
 
* Fındık, badem, ceviz veya hindiz cevizi
Şerbeti için;
* 5 su bardağı su
* 5 su bardağı tozşeker
* 3-4 dilim limon
 
Yapılışı:
Un, irmik, hindistancevizi, pudraşekeri ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına aktarıp, ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı ekleyerek kulak memesi (ele yapışmayan) kıvamını alıncaya kadar yoğurun.  Hazırladığınız hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırdıktan sonra ortalarına kendi damak zevkinize göre seçtiğiniz kuruyemişlerden birini yerleştirin. Şekeparelerinizi 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Şekerpareler fırında pişerken şerbeti hazırlama işlemine geçin. Su, tozşeker ve limon dilimlerini tencereye aktarıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuk haldeki şurubu fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin. Şurubu çeken şekerparelerinizi dilerseniz hindistan cevizi gezdirerek sunuma hazırlayın
.
İşte matcha ile hazırlayabileceğiniz Matcha’lı kek tarifi...

Malzemeler: 

1/4 fincan hindistan cevizi yağı veya eritilmiş tereyağı

1 fincan şeker

2 yumurta

1/2 fincan badem sütü veya normal süt

1 fincan un

1 yemek kaşığı matcha

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: 

Yağ ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bir başka kapta karıştırdığınız un, matcha, kabartma tozu ve tuzu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra yapışmaz kağıtla kapladığınız ekmek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Dışı kızarınca keki fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.
posta
Ramazan menümüz
İftar menüsü
İftar yemekleri

Ramazanın 5. gününe geldik hayırlısıyla. Bizim evde bu akşam iftara bunlar yapılacak. Sadece tatlı her zaman olmuyor ben çok tatlı aramıyorum. Eşim için yapmaya çalışıyorum. Ramazanda benim için en önemli olan çorbadır. Mümkün olduğunca çeşit katmaya çalışırım. Evdekilerde buna alıştığı için farkli çorbalar severler. Lafı fazla uzatmadan Menüme geçeyim sonrada mutfağa kaçayım. Şimdiden sizlerede hayırlı iftarlar

Bu gün menümde

Evde yapılmış Mantar çorbası

Ekşili sulu köfte (bunu mutlaka deneyin Pişman olmazsınız)

Domates soslu spagetti

Bizim evin en sevilen salatalarından Gavurdağı salata

Tatlı olarakta Kadayıflı muhallebi düşündüm .

Yarın yeni menüde görüşmek üzere sizede banada kolay gelsin

Sevgiler


Ramazan menümüz
İftar menüsü
İftar yemekleri

Iftar menüsü
Ramazan menüsü
Iftar


Allah'ın izniyle 4. güne geldik. Yavaş yavaş oruca alıştık. İlk günler hiç halim olmuyordu. Ama iki gündür Allah'ıma şükürler olsun daha iyiyim. Bugün bizim burda pazarımız var. Tazecik sebzelerimi aldım geldim. Güzelce yemeklerimi yapacağım. Bu gün için bu menüyü düşünüyorum. Sizler neler yapmayı planlıyorsunuz. Sizin fikirlerinize açığım merakla bekliyorum.

 Menümde

Ezogelin Çorbası

Kabak Dolması

Renkli Biber Soslu Makarna

Patlıcan Salatası

Gül Tatlısı

Sizin fikirlerinizide bekliyorum.


Iftar menüsü
Ramazan menüsü
Iftar

MALZEMELER

Sünger malzemeleri
Çeyrek bardak su
2 çay kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 yumurta sarısı
1 bardak krema
Çeyrek bardak süt
Hamuru için 
3.5 bardak un
Çeyrek bardak şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım bardak tereyağı
Dolgusu için
2 yumurta
3 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı un
1 bardak süt
1 çay kaşığı vanilin
Üzeri için
2 yumurta beyazı
2 tatlı kaşığı süt
Parlayan şeker
6 tatlı kaşığı çilek reçeli

YAPILIŞI

Sünger yapmak için:
Küçük bir kaseye veya büyük fincan suya, maya, şeker, yumurta sarısı, krema ve süt karıştırın; kenara koyun.
Hamuru yapmak için:
Büyük bir karıştırma kabında, un, şeker ve tuzu karıştırın. Tereyağını dörtte bir olacak şekilde parçalara bölün ve malzemelere ilave edin. Daha sonra karışımı çırpıp yoğurmaya başlayın.
Süngeri, hamur karışımı kasesine dökün ve sadece eşit nemlendirilinceye kadar karıştırın. Hamur yumuşak fakat yapışkan olmayacaktır. Kaseden çıkarın, hamuru bir dikdörtgene koyun, plastikle sarın ve 12-24 saat buzdolabında saklayın.
Dolgusu için: 
Yumurtaları, şekeri ve unu küçük bir tencerede birlikte çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Topakları önlemek için çırpın. Karışımı, orta derecede ısınarak kavurun, sürekli karıştırın, kalınlaşıncaya kadar ve kabarcıklar ortasına kadar gelene kadar karıştırın. Isıdan alın ve vanilini karıştırın. Plastik kaplayıp yüzeye bastırın ve iyice soğutun.
Hamuru şekillendirme: Buzdolabından soğutulmuş hamur dikdörtgenini çıkartın ve 10 dakika kadar tezgahın üzerine bırakın. Plastikten çıkarın, unlanmış bir yüzey üzerine yerleştirin ve hamuru bir dikdörtgen halinde döndürün. Hamuru sanki mektup katlar gibi şekillendirip katlayın. Hamuru kesmeden ve şekillendirmeden önce buzdolabında 1 saat bekletin ve dinlendirin.
Bir araya getirmek için: Hamuru yarıya bölün. Her yarıyı ortalama 40 cm'lik bir kareye kaydırın ve her birinden ortalama 10 cm'lik dokuz kare kesin. Her karenin ortasına dolum 1 çorba kaşığı koyun ve her kare köşelerini sıkıca bastırarak merkezdeki muhallebik içine sokun. Doldurulmuş kareleri fırın tepsisine aktarın. Kapağı kapatın ve fırını 180 derece kadar önceden ısıtırken 35 dakika kadar bekletin.
Süsleme için
Yumurta aklarını sütle çırpın. Toplanan hamur işleri için fırça yapın. Yumurta yıkanmış hamur işlerine parlayan şeker serpin.
22 ila 25 dakika hamur işlerini altın sarısı kahverengi renkte oluncaya kadar pişirin. Onları fırından çıkartıp bir rafta soğutun; Soğuduğunda, her kurabiyenin ortasına bir kaşık dolusu reçel koyun
mynet

Örnek iftar menüsü
Ramazan menüsü
İftar 

Ramazan'ın 3 . gününede ulaştık. Bugün yapmayı tasarladığım menümü sizlerede fikir vermek açısından paylaşıyorum. Benim bu akşam soframda yer alacak yemeklerim

Arpa şehriyeli tavuk suyu çorba

Karnıyarık

Semizotu salatası

Domatesli Pilav

Şambali

Afiyet olsun.


Örnek iftar menüsü
Ramazan menüsü
İftar 

 Ramazan ayının 2. günü için hazırladığım menümü paylaşmak istiyorum. Bizim evde tavuk eti çok sevilir. Bu yüzden bu gün tavuk etiyle ana yemeğimi hazırladım. 
Yemeklerin isimlerine tıklayarak tarfilere ulaşabilirsiniz.

Tavuk suyu çorba

Jülyen tavuk sote 

Fırın makarna

Revani

Ve soframın olmazsa olmazı salata

Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. 

 Siz neler yapıyorsunuz paylaşırsanız ileriki günler için banada fikir vermiş olursunuz..
Yeşil mercimekli erişte çorbası
Erişteli mercimek çorbası
Lakşa çorbası

Biz tatarların lakşa çorbası diye bildiği Yeşil mercimekli lakşa çorbası Ramazan ayının ilk iftar sofrasının olmazsa olmazıdır. Bugünde bu adet bozulmayacak ve bu akşam annemde bu çorbayı yiyeceğiz.


Gelelim tarife

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 bardak su varsa et suyu
  • Sıvı yağ
  • Tuz karabiber kırmızı biber


Yeşil mercimeğimizi ayıklayıp yıkayıp yeteri kadar suda 5 dk haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince salçamızı ilave ediyoruz ardından haşlanmış mercimeği ve sıcak suyumuzu, tuzu, karbiberi, kırmızı biberi ekleyip kaynamaya başladığında eriştelerimizi ilave edip erişteler pişinceye kadar pişiriyoruz.  Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Yeşil mercimekli erişte çorbası
Erişteli mercimek çorbası
Lakşa çorbası

Şükürler olsun bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Ramazan'da biz bayanların en önemli düşüncesi iftara ne yemek yapayımdır. Bende buna bir nebze yardımcı olmak için kendi menülerimi buradan paylaşacağım. Allahım hepimize huzurlu bereketli kalabalık sofralarda iftar yapmayı nasip etsin. 

Benim bu akşamki menüm:


Sarı Mercimek Çorbası

İslim Kebabı

Arpa Şehriyeli Pilav

Fırın Sütlaç



Çok basit bir tava keki tarifi! aniden   gelen misafirler için muhteşem çözüm.

MALZEMELER

2 bardak un
1 bardak süt
2 adet yumurta
1 küçük kutu konserve mısır
1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber

YAPILIŞI

Bütün malzemeyi genişçe bir kap içinde karıştırın.
Yapışmaz bir tavada kısık ateşte her iki tarafınıda 3-4 dakika pişirin.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı reçel olmadan sofralar eksik kalır. Kıvamı, tadı, hatta görünüşü ile enfes bir kahvaltı sofrası için lezzetli reçeller yapabilirsiniz.Lezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var:.

Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın. Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın..

Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız..

Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır.Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır..

Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz..

Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır. Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
.Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır. Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır..

Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız..
Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz..

Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır..
Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır. İşte enfes reçelleriniz kahvaltı sofralarınız için hazır. .
sofra.com.tr

Sivas çöreği tarifi. Sivas çöreği nasıl yapılır?

Malzemeler

Kibrit kutusu büyüklüğünde maya 
1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvıyağ 
Aldığı kadar un 
1 adet yumurta 
Tuz .

yapılışı

Mayayı ılık suda eritin. Ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırın. Mayayı ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. İki fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru eşit kalınlıkta tepsiye yayın. Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün. 200 derece ısıtılmış fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirin..
sofra.com.tr
Üstten kapaklı derin dondurucuları kullanmanın çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Kendim de denedikten sonra, bunun doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Derin dondurucu satın almadan önce, hangi marka olacağına çoktan karar vermiştim: Uğur Soğutma. Türkiye’nin ilk derin dondurucusunu üreten firmadan başka bir tercih zaten yapamazdım. Ancak model konusunda kararsızdım. UED 210 A++ isimli yeni modeli görünce, denemeye karar verdim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç pişman olmadım ve bir derin dondurucuda aradığım her şeyi bulabildim.

UED 210 A++ üstten kapaklı, yani yatay bir derin dondurucu. Kapağın üstte yer alması, müthiş bir kullanım kolaylığı sunuyor. Besinleri üst üste istifleyerek hem yerden kazanıyor, hem de depolama alanını maksimum verimlilikle kullanabiliyorsunuz. Sade, dayanıklı ve ergonomik bir tasarımı var. Hani “nesiller boyu kullanabilirsiniz” derler ya, derin dondurucuya bakar bakmaz aklınıza bu geliyor. Kapakta yer alan aydınlatma sayesinde, içini rahatlıkla görebiliyorsunuz. İçi demişken, tel sepet kullanarak daha düzgün bir şekilde istifleme yapmanız da mümkün oluyor.

Ancak UED 210 A++ modelinin asıl ilgi çekici yanları, iç hacmi ve yalıtım üstünlüğü. Derin dondurucunun iç hacmi tam 190 litre. Ne kadar kalabalık bir aile olursanız olun yeterli gelecek bir büyüklük bu. Birden fazla aileye rahatça yetecek miktarda besin ve gıdayı, -25 derecede mevsimler boyu saklayabiliyorsunuz. Yalıtımı ise kelimenin tam anlamıyla mükemmel, hatta o kadar iyi ki, elektrik kesilse bile içindeki gıdaları tam 48 saat boyunca koruyabiliyor. Ses seviyesi ise son derece düşük, sadece 38 dB. Bir fikriniz olması için söyleyeyim, buzdolaplarının ses seviyeleri 40 db’den başlıyor. Yani çalışırken hemen hemen hiç ses çıkartmıyor.
A++ enerji sınıfına ait olması da, bir başka avantajı. Hiç kapatmadan kullansanız dahi, elektrik faturanız gereksiz yere kabarmıyor. UED 210 A++ yatay derin dondurucu modelini satın almak için evinizden çıkmanıza bile gerek yok; https://satis.ugur.com.tr/item/ued-210-a/100005 adresinden 12 taksitle sipariş verebiliyorsunuz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Üstten kapaklı derin dondurucuları kullanmanın çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Kendim de denedikten sonra, bunun doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Derin dondurucu satın almadan önce, hangi marka olacağına çoktan karar vermiştim: Uğur Soğutma. Türkiye’nin ilk derin dondurucusunu üreten firmadan başka bir tercih zaten yapamazdım. Ancak model konusunda kararsızdım. UED 210 A++ isimli yeni modeli görünce, denemeye karar verdim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç pişman olmadım ve bir derin dondurucuda aradığım her şeyi bulabildim. 


UED 210 A++ üstten kapaklı, yani yatay bir derin dondurucu. Kapağın üstte yer alması, müthiş bir kullanım kolaylığı sunuyor. Besinleri üst üste istifleyerek hem yerden kazanıyor, hem de depolama alanını maksimum verimlilikle kullanabiliyorsunuz. Sade, dayanıklı ve ergonomik bir tasarımı var. Hani “nesiller boyu kullanabilirsiniz” derler ya, derin dondurucuya bakar bakmaz aklınıza bu geliyor. Kapakta yer alan aydınlatma sayesinde, içini rahatlıkla görebiliyorsunuz. İçi demişken, tel sepet kullanarak daha düzgün bir şekilde istifleme yapmanız da mümkün oluyor. 


Ancak UED 210 A++ modelinin asıl ilgi çekici yanları, iç hacmi ve yalıtım üstünlüğü. Derin dondurucunun iç hacmi tam 190 litre. Ne kadar kalabalık bir aile olursanız olun yeterli gelecek bir büyüklük bu. Birden fazla aileye rahatça yetecek miktarda besin ve gıdayı, -25 derecede mevsimler boyu saklayabiliyorsunuz. Yalıtımı ise kelimenin tam anlamıyla mükemmel, hatta o kadar iyi ki, elektrik kesilse bile içindeki gıdaları tam 48 saat boyunca koruyabiliyor. Ses seviyesi ise son derece düşük, sadece 38 dB. Bir fikriniz olması için söyleyeyim, buzdolaplarının ses seviyeleri 40 db’den başlıyor. Yani çalışırken hemen hemen hiç ses çıkartmıyor. 
A++ enerji sınıfına ait olması da, bir başka avantajı. Hiç kapatmadan kullansanız dahi, elektrik faturanız gereksiz yere kabarmıyor. UED 210 A++ yatay derin dondurucu modelini satın almak için evinizden çıkmanıza bile gerek yok; https://satis.ugur.com.tr/item/ued-210-a/100005 adresinden 12 taksitle sipariş verebiliyorsunuz. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Taze fasulye güveci tarifi....
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
300 gram kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
İsot
Yapılışı
Öncelikler fasulyeleri yıkayın ve doğrayın. Sonra 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve güvecinizin en altına yayın.  Üzerine doğradığınız fasulyeleri yayın. Ardından küp küp doğradığınız kuşbaşı eti, kalan soğanı, sivri biberleri, patatesi, taze soğanı, maydonozu ve en üste de sarımsakları ekleyin. Üzerine sıvı yağ dökün. Sonra salçayı alın ve malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suya koyun ve tuz-baharatları da ekleyin karıştırın. Sonra diğer malzemelerin üzerine dökün. Güveci alüminyum folyoyla kapatın ve ilk 10 dakika yüksek ateşte, sonrada kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!
Kuru köfte tarifi....

Malzemeler
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet soğan l 3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Kuru Köfte Yapılışı
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun. Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
takvim.
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı döğülmüş antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Antep Fıstığı Tatlısı Yapılışı
1-İlk iş olarak şerbetimiz için 2 bardak su ve şekeri ocağa alıp 20 dakika orta ateşte kaynatıp limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
2-Hamur için gerekli tüm kuru maddeleri ayrı bir kasede iyice harmanlayıp bırakı yoruz.
3-Derin bir kaseye yumurtaları kırıp yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.
4-Daha sonra sıvıyağı ekleyip karışmasını sağlıyoruz.Hazırladığımız unlu karışımı üstüne döküp fazla söndürmeden tahta spatula ile karıştırıyoruz.
5-Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiri yoruz.Ilık keke soğuk şerbet döküp dilimliyoruz.
6-Kaymak yada dondurma ile servis yapıyoruz.
takvim
.