Dduk-bbog-gi 떡볶이


Dduk-bbog-gi
떡볶이

malzemeler

Dduk 500gr
havuç 2 tane
kuru soğan 3 tane
yumurta 4 tane

sosu için
goçujang(biber şalçası) 2 yemek kaşığı
ganjang(soya sosu) 1 yemek kaşığı
sarımsak 2 dişi
şeker yada bal 2 yemek kaşığı
balık su yada et suyu 1 su bardak
susam 1 yemek kaşığı



Hamille olduktan sonra
canım bu dduk'i istiyor!!
yılbaş çorbası(yani dduk-guk) ve
dduk-bbog-gi..falan..

Eşim Kore gıda markette gitmişti.
bunu aldı..benim için..

önce bu dduk'i yumuşatımak için soğuk suda
20 dk. bekletiyoruz.
sonra ikiye böleceğız.



havuç ve kuru soğanı
parmak büyüklükte doğranır.
beyaz lahana ve yeşil soğan varsa
ekleye bilir.



Yumurtayı suda haşlanır.



Yukardaki sosu
geniş bir tencerede kaynatır.




sosu kaynayınca
sebzeleri ilave eder.
sebzeler yumuşayıncaya dek pişirir.





sonra dduklar ilave eder.
5 dakkika daha pişirir.
ve yumurta kavuğu soyup ilave eder.
iyice pişirir.
arasıra karıştırmalıyız.



aaaa..
yine canım bu yemeğı istiyor..
ne yapa bilirim??? acaba :(



Siz nasıl???
sizde ister misiniz??
bu nefis leziz yemekten??




Afiyet olsun!!

0 yorum:

Yorum Gönder