Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi

Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi
Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi
Malzemeler :

  • 8 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 250 gr tuzsuz antep fıstığı
  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı su
Yapılışı :

Tatlımızın şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 4 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Tatlı için kullanacağımız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üstüne yayalım. Bir biçakla tepsinin hızasından yufkaları kesip, yanlardaki parçaları ayıralım. Tepsinin üzerine kalan parçaları da ayrı bir yere alıp tereyağını eritelim. Fıstıkları robottan geçirip toz şekeri ekleyelim. 
Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yapalım. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpip tereyağını gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üstüne kalan tereyağını gezdirelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirelim. Sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökelim. Tatlımız şerbeti tatamen çektikten sonra servise sunalım.Dileyenler kaymaklada ikram edebilirler. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder