Kara Lahana Sarması Tarifi (Rize'nin yöresel yemeği)

Malzemeler :

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 kg kara lahana yaprağı
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 9 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
Yapılışı :

İlk önce kara lahana yapraklarını haşlayalım. Daha sonra buzlu su dolu bir kabın içerisine alarak bekletelim. Soğanları ve maydanozları kıyalım. Domatesleri de rendeleyelim. Pirinçlerle beraber geri kalan tüm malzemeleri karıştıralım. Yaprakların sap ve damarlı kısımlarını keselim. Şimdi yaprakları sarmaya başlayın. Ayçiçek yağını tencereye dökün. Üzerine sarmaları dizelim. pişirin. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder