Mahlepli Çatal Tarifi

Mahlepli Çatal Tarifi
Malzemeler : 

  • 250 gr margarin
  • 5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Çörekotu
  • Tuz

Yapılışı : 

Unun ortasını açıp yumurta sarısı ve çörekotu dışında tüm malzemeyi ekleyelim. 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp, 1–2 saat dinlendirelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi ile unlanmış zeminde yuvarlayıp, uzun silindir şekli verelim. İki silindir uçlarını çatal şeklinde kıvırıp, yağlanmış tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ekelim. Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında 30–35 dakika pişirelim. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder