Kabaklı bulgur pilavı
Patlıcanlı bulgur pilavı
Bu pilavı geçen sene Bilecik'e gittiğimizde kayın validem yapmıştı. Çok lezzetliydi. Bu yıl izinde bir kere daha yapmasını istedim. Tarifi görerek öğrenmek istedim. Bulgur pilavı başlı başına nefis bir lezzet birde içine patlıcan, kabak ve biber girince lezzet katlanıyor. Daha önce biberli domatesli bulgur pilavını eklemiştim oda çok lezzetliydi.
Grip olmuşum bu yüzden
- Tavuk suyu çorbası harika olur
- Patlıcan musakka
- Prinç pilavı
- Çoban salata
yapabiliriz.
Bilecik taraflarında raton biber diye bilinen bir biber türü var. Lezzet olarak çok farklı bir lezzet. Özellikle kızartması harika oluyor. Bu pilavda biz kırmızı ve yeşil biberi kullandık.
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru soğan, kabak, patlıcan ve biberlerimizi küp küp doğruyoruz. Kuru soğanımızı ve sıvı yağımızı tenceremize alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Doğranmış sebzelerimizide ekleyip 2-3 dk kadar kavuruyoruz. Salçamızı ilave ediyoruz. Ayıklayıp yıkanmış bulgurumuzu ilave edip biraz da bulgurla beraber kavuruyoruz.
Yeteri kadar tuz ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz. Ocağın altını kapatıp 5 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun
Kabaklı bulgur pilavı
Patlıcanlı bulgur pilavı
0 yorum:
Yorum Gönder