Malzemeler :
- 4 adet alabalık
- 1 demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 dilim ekmek
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Alabalıkları temizleyip yıkayalım. Temizledikten sonra balıkları haşlayalım. Deri ve kılçıklarını ayıklayıp, etleri kıyma haline getirelim. İnce doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, yumurtayı, ıslatılıp sıkılmılmış ekmekleri ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan ince uzun köfteler yaparak, kızdırılmış sıvı yağda iki tarafı iyice pembeleşene kadar kızartalım. Sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder