Fırında patates dolma tarifi |
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 7-8 dal ince kıyılmış dereotu
- 1/2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı :
Öncelikle patatesleri haşlayalım ve suyunu süzelim. Ardından kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölerek içlerini oyalım. Dış tarafına bir fırçayla sıvı yağ sürelim. İçlerine tuz ve karabiber serpelim. Diğer taraftan bir kase içinde haşlanmış olan bezelyeyi, dereutunu, kaşar peynirini ve pul biberi karıştıralım. Patateslerin içine bu harcı bölerek ekleyelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirip sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder