Muzlu Kek Tarifi


Muzlu Kek Tarifi
Muzlu Kek Tarifi
Malzemeler :

  • 3 adet büyük boy olgunlaşmış muz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 200 gr toz şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 240 gr un
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :

Tereyağını tavada tavada eritip ılındıralım. Muzları püre haline getirelim. Hindistan ceviziyle beraber şeker ve yumurtayı çırpalım. Vanilyayi da ekleyip çırpmaya devam edelim. Soğumuş olan tereyağını da ilave ediyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Karbonatı karışıma azar azar ekleyelim. Daha sonra kek kalıbını yağlayıp, unluyoruz. Kek içini kalıba dökelim. Kabarcık olmaması için sallıyoruz. Daha sonra ise önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder