Malzemeler :
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet etli kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 4 tane taze fasulye
- Zeytinyağı
Yapılışı :
Yeşil biber, kırmızı biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın. Sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca süzgece alıp süzdürün. Pilav için önceden sıcak suda ısıttığınız pirinçleri yıkayıp yağda kavurup suyunu koyarak pilavımızı pişirelim. Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında biraz kavurun. Sonra haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım. Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilava katıp karıştıralım. Daha sonra demlenen pilavımızı servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder