Malzemeler :
- 500 gr un
- 125 ml süt
- 3 adet yumurta
- Bir tutam tuz
İç harcı için :
- 6 adet yumurta
- Taze çekilmiş karabiber
- Patates püresi
Yapılışı :
İlk önce unu hamur yoğurma kabında eleyin. Ortasını hazuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 3 bezeye ayırarak, bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın, 12 tane 15 cm lık yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına orta kısmı çukur olacak şekilde patates pürelerini yerleştirin. Çukurlara birer yumurta kırın. Diğer makarna hamuru parçalarını pürelerin üstüne yerleştirip kenarlarını sıkıca kapatın. Kaynar suya ekleyip haşlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder