- 1 su bardağı süt
- 3 adet şeftali
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 2/3 su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı un
Yapılışı :
Öncelikle şeftalileri yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Şimdide mikserden geçirelim. Bir kapta iki yumurtanın sarısını ve bir bütün yumurtayı toz şekerle çırpın. Köpüklü bir karışım elde edince unu katıp tekrar çırpıyoruz. Şeftalı püresini ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sıcak sütü katıyoruz. Karışımı, dört adet ısıya dayanıklı puding kalıbına boşaltıyoruz. Kapları alümiyum folyoyla kaplayalım. Dört beş parmak derinliğinde bir tepsinin içine yarı yarıya gelecek şekilde kaynar su koyuyoruz. İçinde puding bulunan kaseleri tepsiye yerleştirelim. 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirelim. Alüminyum folyoları çıkarıp soğumaya bırakalım. Sonra tabaklara ters düz ettiğimiz pudingleri şeftalı dilimleriyle süsleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder