Beşamel soslu Beykoz Kebabı Tarifi (İstanbul mutfağı)

Beşamel soslu Beykoz Kebabı
Beşamel soslu Beykoz Kebabı Tarifi

Malzemeler :

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 8 adet patlıcan
  • 200 gr soğan
  • 10 gr karabiber, 15 gr tuz
  • 10 gr pulyon
  • 40 gr maydanoz
  • 10 gr kırmızı pulbiber
Beşamel sosu için :
  • 100 ml süt
  • 100 gr un
  • 15 gr tuz, 100 ml su 
  • 10 gr bulyon, 1 adet yumurta
  • 100 gr kaşar
Domates sosu için :
  • 50 gr tereyağı
  • 10 gr tuz
  • 100 gr salça
Yapılışı :

Öncelikle patlıcanları  karnı yarık kızartır gibi kızartalım. Tencerede kuşbaşı eti kavurup soğanla birlikte iyice pişirelim. Sonra da iç malzemesini hazırlayalım. Daha sonrada beşamel sosu hazırlayalım. Son olarak da domates sosunu hazırlayalım. Tepsiye karnıyarıkları dizelim ve iç malzemesini dolduralım. Onun üzerine beşamel sosu koyalım. Beşamel sosun üzerine kaşar ekleyip domates sosuyla birlikte fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder