- 2 adet yufka
- 4 adet soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 250 gr beyaz peynir
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 çay çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 adet kuru kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı çörek otu
Yapılışı :
İlk önce fırınımızın ısı ayarını 200 dereceye getirelim. 4 adet soğanı 2 milimlik yarım halkalar halinde doğrayarak, 4 çorba kaşığı zeytinyağında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kavuralım. Sonra da içine 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı karabiber ve ince ince doğranmış 1 adet kurutulmuş kırmızı biberi ekleyelim. Küçük bir kavanoza 1 yumurta, 1 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ekleyip iyice sallayalım. Bu sos, böreğin içinin yumuşak , dışının ise kıtır olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Fırın kabının altını yağlayarak 1 adet yufkayı ikiye katlayarak tabanına yayalım. Arasına sos karışımından biraz döküp her tarafına yayılmasını sağlayalım. Soğanlı karışımın tamamını ekleyip 250 gr. beyaz peyniri de küp küp parçalara ayırarak ilave edelim. Kalan bir adet yufkayı aralarına sos ekleyerek kat kat yayalım. Son olarak en üstüne de kalan sostan gezdirip, 1 çorba kaşığı çörek otu serpelim. 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızın orta rafına yerleştirerek fan ve ızgara modunda yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder