Hollandez Sos Tarifi |
Malzemeler :
- 2 yumurtanın sarısı
- 5 çorba kaşığı (100 gr) tereyağı
- Çeyrek limonun suyu
- 1/2 kahve fıncanı su
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı :
Öncelikle 2 yumurta sarısı, su ve tuz, porselen bir kasede telle çırparak birbirine yedirelim. Sonra kase içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtalım. (tepsinin içindeki su, kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır) Tepsinin altındaki ateşi iyice kısalım. Telle çırpmaya devam ederek yumurtaları ısıtalım. Fındık büyüklüğünde parçaya bölünmüş tereyağını azar azar katalım ve yine telle çırparak yumurtalara yedirelim.
Yağ eriyince ateşten indirir ve çeyrek limonun suyunu çırpılmakta olan karışıma damla damla dökelim. Artık sos, yemeklerde kullanılmaya hazır duruma gelir. Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyuverir. Bu gibi durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serperek düzelinceye kadar çırpılır. Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılarak yedirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder