Mısırlı Biberli Pilav Tarifi |
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, tuz
Yapılışı :
Önceden ıslatmış olduğumuz pirinçi bol suda nişastası gidene kadar yıkayalım. Tereyağını tencereye alıp eritelim. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçler ve küp küp doğranan biberleri yağa ekliyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Kaynar su ve tuz ekliyoruz. Konserve mısırları kaynayan pilava ekliyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte demlendirelim. Üzeri havlu kağıtla kapatılıp dinlendirilir. Ezmeden hafif karıştırarak servise sunulur. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder