Telefon, sevdiklerimizle konuşmak için mükemmel bir araç. Artık hayatımızın çok büyük bir kısmını akıllı telefonlar kaplıyor ve herkesle görüntülü, görüntüsüz konuşabiliyoruz.
Sevdiklerimizle konuşurken kullandığımız bir çok akıllı telefon uygulaması var ve hepimiz bunları kullanıyoruz. Sadece mesajlaşmıyoruz, aynı zamanda konuşabiliyor, hatta birbirimizi anında görebiliyoruz. Bu uygulamaları kullanabilmek için iki tarafın da bu uygulamaya sahip olması gerekiyor. Ama bu kadar çok uygulama varken herkesin aynı uygulamayı kullanmasını beklemek biraz hayal oluyor.
Bu sorunları çözmek için LINE, bir uygulama geliştirdi. Artık LINE’da Premium Call özelliğiyle, LINE’a sahip olmayan insanları arayabiliyoruz. Sadece yurt içini değil, yurt dışını da çok uygun fiyatlara arayabiliyoruz.



LINE uygulamasına sahipsen, ekstradan bir şey yapmana gerek yok.
LINE indirmek için: http://me2.do/F1mG6dym
LINE ve Pepsi Kampanyası
Siz sevdiklerinizle yaya yaya konuşun diye LINE ve Pepsi birlikte bir kampanya başlattı. Hali hazırda LINE’dan LINE’a ücretsiz konuşabiliyorken, Pepsi kapaklarından çıkan şifreyle LINE'dan yurt ici, yurt disi, sabit veya cep telefonu istedigin numarayi ucretsiz arayabilmeni saglayacak 100 Premium Call kredisi kazaniyorsun.
Şifre Nerede?
Kutu Pepsi’lerin açma halkalarının arkasında veya Pepsi pet şişe altın ve gümüş renk kapaklarının altında şifreye ulaşman mümkün.
Şifre nereden aktif ediliyor?
Peki bu Pepsi şifresini LINE’da nasıl kullanırım diye mi düşünüyorsun? Hemen açıklayalım. İlk önce “diğer” kısmında Pepsi için özel yapılmış kısma giriyorsun.
Daha sonra şifre için ayrılmış bir yer göreceksin. Oraya Pepsi kapaklarının altındaki şifreyi giriyorsun.
Şifreyi girdikten sonra kutucuğun altındaki “Gönder” butonuna basıyorsun. Anında 100 Premium Call Kredin aktif hale geliyor.
LINE, aynı zamanda konuşmanın en ucuz yolu!
Ben bir hesaplama yaptim. Normalde internetli mesajli paketlere 30 lira falan oduyorsun. Bi' Pepsi aldin, ortalama 2 TL desen, 5 tane Pepsi alsan, etti 10 Lira. Elinde ne var? 5 tane Pepsi ve 500 Premium Call Kredisi. Bu da ediyor ki 150 dk. sabit hatlara ( ki sabit hat mi kaldi??) ya da 50 dk. herkesi arayabiliyorsun. ne kadar telefonla konusyorsun ki zaten? Surekli LINE'Dan mesajlasip duruyoruz ucretsiz. Olmayanlara da LINE yukletsen, oradan da bayagi kurtariyorsun. Bildigin 5 Pepsi yanina kar kaliyor.
Üstelik yurt dışını çok daha ucuza arıyorsun ki tek tek bütün ülkelere bakıp ne kadara denk geliyor diye hesaplamadım. Ama örneğin Amerika’yı, 100 Premium Call Kredisiyle yaklaşık 100 dakika konuşabiliyorsun. Çok iyi.
Bundan sonra bu şekilde harcama yapacağım ben. Evde zaten su gibi Pepsi içiliyor. Hatta su yerine Pepsi içiliyor. Adamlar üstüne Premium Call Kredisi veriyor. Ben kendime bi’ kampanya yapsaydım, ancak bu kadar karlı olurdum. Sahiden.
Evet özetliyorum: Herkese LINE yükletiyoruz, oradan kurtarıyoruz. Pepsi içiyoruz, oradan da kurtarıyoruz. Yurt içini, yurt dışını rahatça arıyoruz.
Nedir bu LINE Premium Call?
LINE Premium Call, sevdiklerinle konuşman için LINE’ın oluşturduğu bir servis. Aradığın kişi LINE uygulamasını kullanmıyorsa, onu Premium Call sayesinde arayabiliyorsun.
Üstelik yurt dışında da bu uygulama geçerli ve çok uygun fiyatlara bunu gerçekleştirebiliyorsun. Bu şekilde sevdiklerinle yaya yaya konuşabiliyorsun.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
Şinitzel tarifi
Tavuk şinitzel
Tavuk şinitzel tarifi


Nefis bir şinitzel 
Ne zamandır yapmamıştım geçen gün bir arkadaşımın bloğunda görünce hazır oğlumda burdayken hemen yaptım. Daha önce çıtır pane harcıylada şinitzel yapmıştım. Ama artık galeta unuyla yamayı tercih ediyorum.


Bu aralar çok fazla pc'ye girme imkanım olmuyor. Üniversitede okuyan oğlum iki haftalığına tatile geldi onunla dolu dolu vakit geçirmek istiyorum. Başka hiç bir şeyi gözüm görmüyor. Çocuklarımızdan uzakta olmak gerçekten zor bir durum. Sadece onların gelecekleri için buna katlanıyoruz. Gitme günü yaklaştıkça acısı koymaya başladı. Çocuklarınız yanınızdaysa kıymetini bilin. Büyüdüklerinde istediğimiz gibi yanımızda olamıyorlar.

Fazla duygusallaşmadan ben tarife geçeyim.


Tavuk şinitzel


  • Kişi başına bir parça göğüs yeterli oluyor. Ben 2 parça kullandım
  • 3-4 kaşık un
  • 3 adet yumurta
  • 5-6 kaşık galeta unu
  • tuz
  • kimyon, karabiber, köri, zencefil, zerdeçal
  • Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk etlerimizi biftek şeklinde ince ince dilimliyoruz. 4 parça biftek çıkıyor. 

Unumuzu eleyip içine tuz ve baharatları ilave ediyoruz karıştırıyoruz. 

Ayrı bir kaba yumurtalarımızı kırıp güzel çırpıyoruz. 

Diğer bir kabada galeta unumuzu koyuyoruz. 

Tavuklarımızı önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp orta ateşteki kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Ocağımızı çok harlı açmamaya özen gösteriyoruz. Tavuklarımız içleride çiğ kalmadan pişiyor. İsterseniz yanına patates kızartması yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Şinitzel tarifi
Tavuk şinitzel
Tavuk şinitzel tarifi
Mısır unlu kurabiye tarifi
Üzümlü kurabiye tarifi
Üzümlü mısır unlu kurabiye

Uzun zamandır canım üzümlü kurabiye yapmak istiyordum fakat hangi tarifime uyarlayacağımı düşünüyordumki Facebook'ta Nursevin'ciğimin paylaşımını gördüm. Tamam dedim bunu yapmalıyım. Maalesefki herkesin tariflerine güvenemiyorsunuz. Ama Blogger arkadaşım Nursevince Lezzetler bloğunun sahibi Nursevin hanımın tariflerini bir çok kez denedim ve yanılmadım. Bu seferde öyle oldu.

Günüm için tatlım hazırdı ama bu kurabiyeyide yapmak istedim hemen gece gece yoğurdum yaptım pişirdim. Hatta Nursevin hanım'ada sordum ben şöyle ağızda dağılan bir kurabiye istiyorum bu öyle bir tarifmi diye . Gerçektende ağızda dağılan bisküvi kıvamında bir kurabiye. Bence denemekten çekinmeyin pişman olmayacaksınız.

Şimdi gelelim tarife


  • 125 gr  oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Göz kararı kuru üzüm
Bütün malzemelerle  (sadece unu birden ilave etmiyoruz) ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp kurabiye şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 170 derece  fırında çok kızarmasını beklemeden pişiriyoruz. 5 dk kadar fırında bekletip ister sıcak sıcak  (Ben sıcak severim) ister soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.  




Mısır unlu kurabiye tarifi
Üzümlü kurabiye tarifi
Üzümlü mısır unlu kurabiye




Çilekli Prenses Tatlısı

Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Çilekli Sos:
Yarım kg. çilek
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker (Çileğin tadına bağlı olarak eklemeyebilirsiniz)



Yapılışı;

Un, irmik, hindistan cevizi ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü
Kuru patlıcan dolması
Kıymalı kuru patlıcan dolması
Patlıcan dolması tarifi

Bu ara bizim evde en çok yapılan dolmalardan birisi patlıcan dolma. Eskiden çokta sevmezdim. Ama ordan burdan duyduklarımla ortaya çıkan bu tarifle bu dolmanın müptelası oldum. Genellikle her hafta bir kere mutlaka yapıyorum. Sizde bence deneyin pişman olmazsınız. Eşimin iş arkadaşlarıda tattılar ve lezzetini onayladılar.


Tarifin bence en önemli piüf noktası kıymanın yağlı bir kıyma olması gerekiyor.

Gelelim tarife

Kuru patlıcan dolması tarifi


  • 15-20 adet kuru patlıcan
  • 250 gr kıyma (yağlı)
  • 1 çay bardağı prinç
  • 1 çay bardağı ince kısırlık bulgur
  • 2-3 kuru soğan
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • pul biber
  • 1 y k biber salçası
Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. Wok tavamıza sıvı yağı ve kuru soğanımızı koyup kavurmaya başlıyoruz. soğanlarımız yumuşamaya başlayınca kıymamızı ekliyoruz. Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra sırasıyla salçamızı, princimizi, bulgurumuzu, tuzunu ve baharatları ekliyoruz.  Bir iki karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.

Patlıcanları güzelce yıkıyoruz. Bir tencereye yeteri kadar su doldurup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca patlıcanları atıp patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patlıcanlarımızı süzüp bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurup tenceremize yan yan dizip üzerine ya bir tabak yada sarma taşlarından kapatıyoruz. 1 su bardağından biraz fazla su koyup tenceremizin kapağını kapatıp pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Kuru patlıcan dolması

Kıymalı kuru patlıcan dolması
Patlıcan dolması tarifi


Merhaba,
Anne Mutfak Perisi, soğuduğunda bile yumuşacık olan nefis bir "peynirli dereotlu anne poğaçası" tarifi ile karşınızda. Sabah hazırladığım bu tarifi kahvaltıya gittiğim arkadaşıma götürdüm. İstedim ki başkalarının da yorumlarını alıp sizinle paylaşayım. Anne poğaçalarım tadan herkesten tam puan aldı ve sırrı çok merak edildi.



İşte sırrımı açıklıyorum #benimlezzetsirrim :) Teremyağ Gurme Kaymaklı. Anadolu’daki hanımlar yemeklerinin lezzetini arttırmak için yağ ve kaymağı birlikte kullanırmış. Bu sır şimdi Teremyağ Gurme Kaymaklı ile biz hanımların mutfaklarına taşındı. Siz de benim gibi merak edilen lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz bu sırrı mutlaka keşfedin derim :) Teremyağ Facebook ve instagram sayfasında daha birçok özel denemiş tarifler var, bir göz atın...
Kağıt, kalemler hazır ise tarife geçiyorum.
Malzemeler
200gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 Yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız)
1 Çay bardağı (100gr) yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
½ Demet incecik kıyılmış dereotu
İçi için: 200gr beyaz peynir
Üzeri için: Çörek otu
Hazırlanışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğurup 15dk kadar dolapta dinlendiriyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler kopartıp avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayarak tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 190C fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Bu içerik http://annemutfakperisi.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
Piti Tarifi
Piti Tarifi 
Malzemeler :

  • 150 gr patates
  • 150 gr koyun eti
  • 10 gr kuru erik
  • Yarım kuru soğan
  • 0,1 gr safran veya 50 gr taze domates
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı nohut
Yapılışı : 

Öncelikle nohutu soğuk suda ıslatıyoruz. Etleri doğrayalım. Hazırladığımız et ve nohutu birlikte tencereye koyalım. Üzerine kişi başına yarım litre ölçüsünde placak şekilde soğuk su koyuyoruz. Tencereyi kısık ateşe koyarak bulyonu kaynatıyoruz. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyuyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz ilave ediyoruz. Yemeğin pişmesine az kala içine baharat koyuyoruz. Daha sonra ise 0,1 gr safran bir su bardağı suda ayrıca demlenir. Bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe ilave edilerek yemek hazır oluncaya kadar pişiriyoruz. Piti sofraya servise sunulurken derin bir tabak veya kaselerde servise sunulur. Afiyet olsun. 
Nar reçeli
Nar reçel tarifi
Nar reçeli nasıl yapılır?

Bugün Arkadaşım Cavide'nin tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Arkadaşım Cavide'yle arkadaşlığımız oğlumun ilk okula başlamasıyla oldu. Yaklaşık 14 yıl oldu. Eşlerimizde tanıştı onlarda çok güzel dost oldular. Şimdi aramıza kilometreler girsede biz birbirimizi hiç bırakmadık. Dost kolay bulunmuyor kolayda bırakılmaz. Sizlerede böyle dostlarla karşılaşmanızı diliyorum.


Fazla uzatmayım yoksa Cavide'yi anlatmayı bitiremem. Arkadaşım çok beceriklidir.

Resmi bana gönderince paylaşmadan edemedim.


Gelelim tarife

Nar Reçeli


  • 3-4 adet nar
  • 2 su bardağı toz şeker (Narın tadına göre ölçü değişebilir.)
  • 2 su bardağı nar tanesi
  • yarım limon suyu
3-4 adet narın suyunu sıkıyoruz. 2 su bardağı toz şekeri ilave edip tenceremizi ocağa koyuyoruz koyulaşmaya başlayınca nar tanelerini ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu ekleyip kısık  ateşte 10-15 dakika kaynatıyoruz. Reçelimiz hazır.

Afiyet olsun.






Nar reçeli
Nar reçel tarifi
Nar reçeli nasıl yapılır?











Mantarlı pilav
Mantarlı pilav tarifi
Mantarlı prinç pilavı

 Bu ara pilav tarifleri arka arkaya geldi farkındayım ama bu tarifi çok bekletmek istemedim. Gerçekten çok lezzetli bir pilav. Bu tarifi yıllar önce Nuray ablamdan öğrenmiştim. Nuray ablam Adana'lı çok sevdiğim bir ablamdır. Çok güzel yemekler yapardı. Buda onlardan biriydi. Et ve ya tavuk yemeklerinize çok güzel eşlik ediyor. Deneyin pişman olmayacağınızı düşünüyorum.


Bu pilav için en önemli püf noktası mantarlarınızın taze olması. Biz burada bu konuda çok şanslıyız pazarımızda her hafta taze seçmece mantar bulabiliyoruz.  Mantarınız eski olursa pişerken kararır. O zamanda görünüşü kötü olur.

Mantarlı pilav tarifi


  • 10-15  adet küçük mantar
  • 1 büyük su bardağı prinç
  • 3 yk kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • yaklaşık 1 e 1,5 ölçü su
Mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz. ince ince dilimliyoruz. Sıvı yağımızı ve mantarları pilav tenceremize koyup mantarlar sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra ayıklanmış yıkanmış princimizi ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz. üzerine suyunu ve yeterli tuzunu ekleyip ocağımız açık konumda kapağı kapalı olarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı tamamen kısıp tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 5 dk kadar dinlendirip  servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.



Mantarlı pilav
Mantarlı pilav tarifi
Mantarlı prinç pilavı


Malzemeler
2 yumurta (birinin sarisi üzeri icin ayrilacak)
1 su bardagi yogurt
Yarim su bardagi siviyag
100gr margarin veya tereyag
2 yemek kasigi sirke
Yarim tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1su bardagi nisasta
Aldigi kadar un
Yapılışı
Yogurt,siviyag,margarin,yumurta ve sirkeyi iyice birbirine karistiriyoruz.en son nisasta ,kabartma tozu ve unu ekliyoruz.unu yavas yavas eklemeniz daha iyi olur. Ele yapismayan bi hamur olucak.ardindan icine istediginiz peynirden koyarak sekil verip yaglanmis tepsimize diziyoruz.200 derece önceden isinmis firinda pisiriyoruz.Ben bu pogacayi geceden yapip sabah misafirler gelmeden firina veriyorum.Lezzetli ve pratik oldugundan kurtarici pogaca tarifimdir. Yapicaklara simdiden afiyet olsun :)