İçinde olduğumuz dönem itibariyle geleneksel lezzetlerimiz sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bununla birlikte hem sağlık hem de mevsimi göz önüne alarak hafiflik de arıyoruz... Pakmaya Türk Tatlıları serisiyle bize mükemmel öneriler sunuyor:  
İrmik Tatlısı görünümü ve tadıyla nefis... Pakmaya Aşure zengin malzemeli aynı zamanda çok pratik. Pakmaya Tavukgöğsü tam kıvamında, lezzeti olması gerektiği gibi... Supangle pastanedekileri aratmıyor... Çeşitlerin zenginliğine bakar mısınız?

Ramazan'da sofralarınızı hem lezzetli hem de hafif tatlılarla taçlandırmak istiyorsanız alışveriş listenizden Pakmaya Türk Tatlılarını eksik etmeyin: Kolayca, hızla hazırlayın, her gün bir yenisini sunun... 

Pakmaya pratik tarifleriyle de yardımcınız: www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden güzel tarifler sizi bekliyor. Ben şahsen www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum. 

En son Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı'nı yaptım, çok başarılı oldu... Ramazanda iftar sofralarımı hangi lezzetlerle tamamlayacağım, bayramda misafirlerime hangi sürprizleri sunacağım diye düşünmeyin: Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle vazgeçilmez yardımcınız olacak.

Sevgili hanımlar...Siz de Pakmaya ile "Mutfağın Yıldızı" olun; Pakmaya kalitesi, yenilikleriyle aileniz, sevdiklerinizi mutlu edin, bol bol teşekkür alın!

 

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Alinazik tarifi
Patlıcan yemekleri
Köz patlıcan yemekleri


Bu yemek aslında eşimin spesiyalidir ama ramazanda yapması bana düştü.  Ramazanda daha özenerek yemek yapmaya çalışıyoruz. Benim için buda onlardan biri. Daha önce köz patlıcandan Hünkar Beğendi yapmıştım. Gerçekten çok güzel olmuştu. Bu tarifte onu aratmayacak lezzetteydi. Bu tabağıda komşum için hazırladım. Hemen resmini çektim bir daha iftar saati unutuluyor.

Yemeğin yapılışı aslında çok kolay önemli olan patlıcanları közlemek. Ben balkonumda küçük tüpte közmatik  denen aparatla közlüyorum.
Bu yemekte ölçü vermek pek doğru olmaz çünkü kişi sayısına göre ayarlamanız gerekiyor. Sanırım benim yemeğim 3-4 kişilikti 5-6 patlıcan kullandım
Patlıcanları közlüyoruz ilk sıcaklığı gidince güzelce soyuyoruz. Kesme tahtamıza alıp küçük küçük doğruyoruz.

Daha önceden ayrı bir tencerede 250 gr kıyma, kuru soğan, biber, domates ve az bir miktar salçayı kavuruyoruz.

Patlıcanlarımızın miktarına göre yoğurdu (süzme yoğurtta kullanabilirsiniz) sarımsakla karıştırıp patlıcanlarımızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Servis tabağımıza ilk önce patlıcanlı karışımı üzerinede kavurduğumuz kıymalı sosu döküp kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Alinazik tarifi
Patlıcan yemekleri
Köz patlıcan yemekleri





Sulu Köfte



Malzemeler;

250 gr kıyma

1/2 çay bardağı kırık pirinç

1 adet kuru soğan

Tuz, karabiber

2 adet patates



1 yemek kaşığı salça

Tereyağı ve sıvı yağ

Kuru nane



Yapılışı;

Kıymayı soğan, pirinç, tuz ve karabiberle yoğurarak küçük misket köfteler yapın. Unlanmış tepside yuvarlayarak köfteleri una bulayın. Bir tencerede yağlarla salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve
Merhaba Sevgili Hanımlar....
Sizi bilmem ama bana göre büyük haber: Bitter çikolatanın erimeyeni de varmış... Yılardır parça çikolatalı kek yaparım, çikolata hep dibe çöker, erir ve kekim mahvolur. Pakmaya’nın bitter parça çikolatası ısıya dayanıklı, fırında erimiyor dediler. Deneyelim, görelim dedim. Sonuç? Harika! Pakmaya bitter parça çikolatalar dibe çökmemiş, erimemiş. Ve kekime şahane bir görsellik katmış. Tadı mı? Tadı enfes, mmm... dolu dolu kakao duygusu...
Pakmaya sadece yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle değil
birbirinden güzel tarifleriyle vazgeçemediğim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden nefis tarifler biz hanımları bekliyor.
Size tavsiyem, www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmeyin...




Bir boomads advertorial içeriğidir.
Cacık
Susuz cacık
Cacık tarifi


Yıllardır cacık yaparım. Çok ziyanlık oluyordu kaselere koyarsın herkes hepsini yemez kalanları dökersin. Bu yüzden dökülenlere hep acırdım. Bir kaç yıl önce yengem bizi iftara davet etti bu susuz cacıktan yapmış bu ne diye sorduğumda susuz cacık dedi. Bayıldım ondan sonra bizim evde sulu cacık yapılmadı. Hiç ziyanlık olmuyor. Herkes yiyeceği kadarını alıyor. Şimdi yaz sofralarında özellikle ramazan sofralarımda sık sık bu cacık oluyor. Ama şimdi kendime soruyorum neden bu kadar zaman sonra bloğa ekleniyor diye hep unutmuşum. Geçen gün  bloğa eklemediğimi farkedince hemen fotoğrafladım. Kısmet bugüneymiş.

Susuz cacık Tarifi


  • Kişi sayısını göre salatalık
  • Yoğurt
  • tuz
  • sarımsak
  • üzerini süslemek için nane
Ben cacıkta salatalığı rendelemek yerine doğramayı seviyorum. Siz rendeleyebilirsiniz. Bir kaseye doğradığım salatalıklarımın üzerine yeteri kadar yoğurt koyuyorum. Sarımsak rendeliyorum  en sonda tuzunu ekleyip güzelce karıştırıyorum. Servis tabağıma alıp üzerine ister taze nane yapraklarıyla ister kuru naneyle süslüyorum. Ben balkonumda yetiştirdiğim nane yapraklarımı ince ince kıydım onla süsledim.

Afiyet olsun. Sevgiler


Cacık
Susuz cacık
Cacık tarifi
Patlıcan yemekleri
Patlıcan sarma
Patlıcan kebabı

Patlıcanla yapılan her yemeğe bayılırım sanırım sevmediğim çeşidi yoktur. Buda çok lezzetli bir çeşidi oldu. Misafirlerimiz içinde güzel bir alternatif. Daha önce İslim Kebabını eklemiştim. Bu daha kolay oldu. Kürdanla filan uğraşmıyorsunuz. Sarıp sarıp tepsiye diziyorsunuz. Üzerinede domates sosu yapıyoruz..






Domates Soslu Patlıcan Sarma


  • Ben 2 orta boy patlıcan kullandım.
  • 200 gr kıyma
  • 2 kaşık kadar galeta unu
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için 1 bardak kadar sıvı yağ
  • Sosu için 2-3 domates
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • sıcak su ve tuz
Ben iki kişiyiz bir akşamda bitsin diye 2 patlıcan kullandım. Benim patlıcanlarımdan uzunlamasına 6 dilim çıktı. Bütün patlıcanı alacalı soymadım. Sadece ilk ve son dilimden kabuğunu bir şerit kestim onlar sırf kabuk kalmasın diye.

Birde patlcanlarımı bütünken yıkadım kurladım sonra dilimledim. Böyle olunca kızarırken fazla yağ sıçramıyor. Yağı az az ilave ederek patlıcan dilimlerimi arkalı önlü kızarttım. 
Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, kimyon, karabiber ve tuz ilave edip köfte yoğurdum. Uzun köfteler yaptım. Yukardaki resimdede görülüyor. Her patlıcana bir köfte koyup sardım uçları altta kalacak şekilde borcama dizdim. 
Sos için domateslerimi rendeledim sosluğuma alıp biraz salçayla pişirdim. Patlıcanlarım yağda kızardığı için sosa yağ ilave etmedim. domatesler pişince sıcak su ilave edip biraz sulandırdım. Sosu patlıcan sarmaların üzerine gezdirdim. 200 derece fırında  köftelerin piştiğine emin oluncaya kadar pişirdim.

Yemeğimiz hazır Afiyet olsun.


Patlıcan yemekleri
Patlıcan sarma
Patlıcan kebabı





Tamamen fikir vermek amaçlıdır..



Yuvarlak dilimlediğiniz karpuzları kişi sayısına göre ister böyle yuvarlak ister sıra sıra bir ters bir düz dizerek üzerini tatlandırıp süsleyerek servis yapabilirsiniz.. 
Mısırlı prinç pilavı
Mısırlı pilav
Prinç pilavı

Benim en favori pilavlarımdan biridir. Mısırı çok severim ayrıca böyle sebzeli pilavları çok seviyorum. Bloğumda bir sürü böyle tarifim var. İncelerseniz görürsünüz. İncelersiniz deyince aklıma geldi ben bir tarif için bir siteye girdiğimde eğer tarifi beğenmişsem vaktim varsa biraz o siteyi incelerim başka nasıl tarifleri var . Bilmediğim değişik tarifleri varmı diye. Siz ne yapıyorsunuz sadece bir tarife bakıp çıkarmısınız yoksa sizde benim gibi siteyi biraz incelermisiniz. Fazla uzatmayım.
Daha önceki pilav tarfilerime göz atmanızı öneririm.

Mısırlı prinç pilavı


  • 1 ölçü prinç Ben kendi aile fertlerime göre genelde bir kupayı ölçü olarak kullanırım.
  • 1 kutu konserve mısır Dolabınızdaki mısırlada yapabilirsiniz
  • sıvı yağ
  • tereyağ
  • tuz
  • 1 e 1,5 ölçü su

Sıvı yağımızı tenceremize koyup ocağın altını yakıyoruz. Sonra ayıklanmış güzelce yıkanmış princimizi ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Sonra sırasıyla mısırı, tuzunu, tereyağını ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra en kısık konumda suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 5-10 dk kadar dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.


Mısırlı prinç pilavı
Mısırlı pilav
Prinç pilavı











Biber Börek



Malzemeler;

10 adet tatlı biber

5 adet çiftli milföy

Peynir 

1 dal yeşil soğan

Yumurta sarısı

Susam



Yapılışı;

Uzun zamandır peynirli iç harçları 2 - 3 çeşit peynir karıştırarak hazırlıyorum. En çok karşılaştığımız hamur işi hep peynirli börek hep peynirli poğaça olduğundan ben peynirli hiç bir şey hazırlamazdım. İç malzemesini tatlandırınca artık peynirli





1'e 5 veren toprağımın 1'e 3 veren limonatası..



Kış biterken ya da geç gelen yazın başında 1'e 3 limonata patladı ya işte bu o tarif.. Bereketli ve lezzetli.. Tek yapmanız gereken dondurucuda portakal stoklamak.. Gerisi çorap söküğü.. 



1'e 3 Limonata



Malzemeler;

1 portakal

1 limon

1.5 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

3 litre su

Taze nane yaprakları



Yapılışı;


Prensesimizin okul öncesini bitirişini dualarla tamamladık çok şükür.. Okul döneminde de Allah yardımcımız olsun..






Bu mevlana şekerleri bildiğiniz mevlana şekerlerinden çok daha güzel.. 







Bu çikolataların tadını bilen biliyodur zaten.. 







Misafirlerimizin hediyesi gül suyu.. Kokusu o kadar hafif ki.. Gidip fabrikadan almama değdi doğrusu..  















Gül sularımızın