Pazı Sarması tarifi
Etli pazı sarması
Prinçli pazı sarması

Geçen gün eşimin isteği üzerine ilk defa pazı sarması tarifi yaptım. Netten bazı arkadaşlarımın yardımı ile sarmalarımı yaptım. Bu sefer prinçli yaptım ama bir dahaki sefer bulgurlu yapacağım.



Pazı sarmasının en önemli püf noktası pazıları sıcak suya bir daldırıp çıkarmak fazla bekletilirse çok yumuşuyor ve sararken yırtılıyor. Tecrübeyle sabittir. :)
Birde pazı çok kolay piştiği için içinizi mümkünse kavurarak yapmanız.




Gerisi normal yaprak sarma gibi yapılıyor.

Kıymalı yaprak sarma tarifim için Tıklayınız



Afiyet olsun.



Pazı Sarması tarifi
Etli pazı sarması
Prinçli pazı sarması
Belen Tava Tarifi
Belen Tava Tarifi
Malzemeler : 

  • 1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 6 adet yeşil biber
  • 6 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 10-12 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı :

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayalım. Tencere veya güvece koyup ocağa alalım. Ocağın altını yakarak etler suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yeşil biberleri halka şeklinde keserek ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Pişmeye yakınken biberleri, küp küp doğranmış olan domatesleri ve sarımsakları ilave edelim. Baharatları ve tereyağını'da katarak 20-25 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun. 
Brezilya Salatası Tarifi
Brezilya Salatası Tarifi 
Malzemeler :

  • 600 gr kuşkonmaz, biber, tuz
  • 300 gr brüksel lahanası
  • 200 gr haşlanmış mısır
  • 1 adet limon 
  • 100 gr fındık
  • 1 adet portakal
  • 1 adet avokado
  • Sıvı yağ
Yapılışı :

Kuşkonmazla birlikte brüksel lahanalarını haşlayalım. Haşladıktan sonra küçük küçük doğrayalım.Avokado ve portakalı soyup küp şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeleri salata tabağına koyarak, üzerine haşlanmış mısır, yağ, fındık, limon suyu, biber ve tuzu katarak iyice karıştırıp servise sunuyoruz. Afiyet olsun. 
Limonlu Pasta Tarifi
Limonlu Pasta Tarifi
Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Dolgu için :
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı limon suyu
Yapılışı : 

Fırını 175 dereceye getirin. Küçük kare borcam'a yağlı kağıt yayıyoruz. Geniş bir kabın içine şeker, un, tuzu ve limon kabuğunu karıştırıyoruz. Yağı parçalara bölüp, una ekliyoruz. Mikserle veya elimizle iri kum haline gelene kadar karıştırıyoruz. 
Karışımı kaba elimizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yaydıktan sonra 17-20 dakika kadar pişiriyoruz. Kesmeden önce tamamen soğusun. Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.







Pipet Mantısı



Malzemeler;

1 kg yufka

2 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak



250 gr kıyma

1 adet soğan

Tuz, karabiber

Sıvı yağ



Yapılışı;

Yufkaları sigara böreğinden daha dar olarak kesin. Pipet yardımıyla boş sigara böreği şeklinde sarın ve pipetten çıkarın. 

Soğanı sıvı yağda soteledikten sonra salça ve kıymayı ekleyerek kavurun, baharat ilavesiyle tatlandırıp ocaktan alın. 

Sana’sız mutfak olur mu hiç :) Yıllardır mutfaklarımızdan hiç eksik olmayan Sana, 2015’te mutfaklarımızı daha da şenlendireceğe benziyor. Neden mi? Çünkü Sana, 60 şanslıya Hyundai i10 kazandırıyor!
#BiriYakışırSANA kampanyası şimdiden TV’de, billboard’larda, gazetelerde, her yerde karşımıza çıkıyor ve sosyal medyada en çok konuşulan kampanyaların başında geliyor. Eee, Sana ne de olsa 1 değil, 10 değil, tam 60 araba veriyor, “Biri yakışır sana” diyor :) Kampanyaya katılmak için tek yapmanız gereken Sana paketlerinin iç yüzünde veya Sana kaselerinin folyolarında yer alan şifreyi ad, soyad ve adresinizle birlikte 6635’e SMS’le yollamak veya www.sanabirtarifimvar.com adresi üzerinden paylaşmak... Küçük bir hatırlatma: Çekilişe katıldığınız şifreli Sana ambalajlarını ve alışveriş fişlerinizi de saklamayı unutmayın. 60 şanslının araba hayallerini gerçekleştirecek olan Sana’ya teşekkürler!
23 Nisan’a dek sürecek olan kampanya boyunca daha çok Sana, daha çok çekiliş hakkı demek... O yüzden hanımlar, sofralarınızı Sana’lı kekler, börekler ve yemeklerle donatmanın tam zamanı :)
Detaylı bilgi için www.sanabirtarifimvar.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1portakal kabugunun rendesi ve suyu
ceyrek su bardagi siviyag
2yemek kasigi kakao
kabartma tozu- vanilin
Aldigi kadar un
Sosu icin ;
1,5 su bardagi süt
2,5 yemek kasigi seker
1,5 yemek kasigi kakao
3 yemek kasigi siviyag
40gr  cikolata

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpalim.portakalin rendesini,suyunu ve siviyagi ekleyip 1dk. Kadar daha cirpalim.un,kabartma tozu,kakao ve vanilinide ekleyip spatulayla karistirma islemine devam edelim ve ardindan yaglayip unladigimiz borcamimiza hamurumuzu döküp 170 derece önceden isitilmamis firinda pismeye birakalim.sos malzemelerinide ocakta birbirine karisana kadar karistiralim.kaynamiyacak yalniz birbirine karisana kadar altini yakiyoruz.kekin pisip pismedigini kurdanla kontrol ettikten sonra firindan cikan kekimizi 2-3 dk bekletip soguyan sosumuzu gezdiriyoruz.Afiyet olsunn..
Malzemeler
8-10 adet baklava yufkasi
1 su bardagi dövülmüş findik ici
Yarim su bardagi seker
üzeri icin
1yk margarin
1yk siviyag
Yapilisi;
findik ve sekeri bir kapta karistiriyoruz.ardindan yufkalarimizi tezgaha serip findik karisimindan heryere esit miktarda  dagitiyoruz.yufkayi oklavaya doladiktan sonra her iki ucundan sıkıstırıyoruz Ve büzgü seklini verip yagladigimiz tepsimize diziyoruz.Bütün yufkalara ayni islemi uyguladiktan sonra firini 220 dereye ayarlayip isitiyoruz.Margarin ve siviyagida kizdirdiktan sonra tatlilarimizin üzerine gezdirip firina veriyoruz.kizarana kadar pisiriyoruz. Afiyet Olsun ...
Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
Bir boomads advertorial içeriğidir.


İstanbul'da yaşıyorsanız blirsiniz el arabalarında tavuklu pilav satarlar. Biz Floryada otururken tren istasyonundan aşağı inince tavuklu pilavcı olurdu. Ama o tür yerlerden bir şey yemeği pek sevmediğim için yiyemezdim ama evde yapardım. Yanınada ayran ve salata oldumu nefis bir öğün oluyor. Geçen günde arkadaşlarla konuşurken aklımıza geldi ertesi gün hemen yaptım. Özellikle hafta sonları için çok güzel bir yemek eminim bir çok çocuğumuzda bayıla bayıla yerler.

Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum. Ben mutfak tecrübesi olmayanlara yeni evlenenlere fikir olması açısından kendi tarifimi paylaşmak istiyorum. 

Ben nohutlu pilavda bembeyaz bir tavuk eti kullanmak için göğüs eti kullanmayı seviyorum. İsterseniz farklı yerlerinide kullanabilirsiniz.


Tavuklu nohutlu pilav tarifi 

Gerekli malzemeler:

  • 2 parça göğüs eti
  • 1 su bardağı nohut( akşamdan ıslatılmış nohut)
  • 1 büyük su bardağı prinç
  • sıvı yağ
  • tereyağ
  • tavuk suyu
  • tuz
İlk önce nohutumuzu düdüklü tenceremize koyup nohutunuzun pişme süresine göre haşlıyoruz. Ben nohutumu 15 dk pişirdim. Nohutlarımın kabuklarını soydum

Ayrı bir tencerede tuz ilave edip tavuklarımızı haşlıyoruz. Pişince süzüp didikliyoruz.

Sıvı yağımızı tenceremize koyup prinçlerimizi ilave ediyoruz. 1-2 dk kavuruyoruz.Üzerine yaklaşık 1 e 1,5 ölçüsünde (daha öncede bahsettiğim gibi princinize göre bu ölçü değişebilir)  tavuk suyumuzu, çok az tuzumuzu ve nohutlarımızı  ilave ediyoruz. önce açık konumda kaynamaya başlayınca en kısık konuma getirip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 

Siz tavuk etlerinizi pilava karıştırabilirsiniz. Ben kasenin en altına tavuk etlerini üzerine nohutlu pilavı koyarak kaseyi çevirip servis yapmayı seviyorum. 
Yanına ayran ve salata ile afiyet olsun.

Sevgiler


tavuklu nohutlu pilav tarifleri

tavuk suyuna nohutlu pilav

tavuklu nohutlu pilav nasıl yapılır

Fava tarifi 
Bakla fava 
Favanın yapılışı


Bloğumun yeni bir misafir aşçısı oldu. Daha öncede bir arkadaşım yöresel yemeklerle bloğuma konuk olmuştu. Şimdide karşı komşum Özlem bloğuma renk katıyor. Komşum yapıp getirdi bu favayı. Daha öncede bir kaç kez favayı değişik yerlerde yemiştim. Fakat pek sevmemiştim. Ama bu sefer gerçekten eşimde bende çok beğendik. Her şeyi kıvamındaydı. Bayıla bayıla yedim.

Yapılışıda tahminimden kolaymış. Bende en yakın zamanda kendim deneyeceğim. Sizde benim gibi denemek isterseniz. Geçelim tarife:

Fava


  • 500 gr kuru bakla
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • 7 su bardağı su


1 tutam dereotu

Bütün malzemeleri düdüklüye koyup 45 dk pişirmiş. Pişince blenderla püre kıvamına gelinceye kadar ezmiş.
1 tutam dereotunu ince ince kıyıp tahta kaşıkla karıştırıp borcama dökmüş. Biraz soğuyunca buzdolabına koyup dinlenmeye bırakmış. Dolaptan çıkarılan fava dilimlenip zeytinyağı ve limonla servis ediliyor.

Afiyet olsun


Fava tarifi 
Bakla fava 
Favanın yapılışı
Mantar
Mantarlı yumurta
Kahvaltılık tarifler

Mantarı çok seviyorum. Genellikle her hafta pazardan alırım. Bazen domates biberle kavurup garnitür olarak bazen tavukla beraber kavuruyorum. Yada bu tarifteki gibi sabahları hemen 5-6 mantarla yumurtalı yapıyorum. Nefis oluyor.

Daha öncede bizim buralarda yetişen çıntar ile yumurtali kavurma yapmıştım. Oda ayrı bir lezzet oluyor.

Geçen günde dolabımda kalan mantarları ince ince doğradım. Biraz sıvı yağ ile kavurarak biraz pişirdim. Mantarlar ince olduğu için çok çabuk pişiyorlar. Üzerine 2 yumurta kırdım.Arzu ederseniz üzerine birazda rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. Kahvaltıya nefis mantarlı yumurtanız hazır. Afiyet olsun.

mmm yazarken bile canım istedi ilk fırsatta tekrar yapayım.



Mantar
Mantarlı yumurta
Kahvaltılık tarifler

Evde döneri daha önce yapmıştım. Ama resimler içime sinmemişti. Bu sefer resimlerim daha güzel oldu. Bu nedenle yazımıda güncelleme fırsatı buldum.

Hafta sonu evde döner yapmaya ne dersiniz. Ben yaptım süper oldu.Bence sizde deneyin pişman olmazsınız. Ne eti olduğunu bildiğiniz bir etten yaparak içinize sinerek yiyebilirsiniz. Kasabınızdan birazda kuyruk yağı almayı unutmayın
Bu döner için 1 kg kadar  Dana kontrifile bütün bir ete ve 50 gr kadar kuyruk yağına ihtiyacımız var. Etimizi önceden alıp dondurucuda donduruyoruz. Yapmayı planladığımız gün dolaptan çıkarıp kesilebilecek kıvama gelmesini bekliyoruz. Etimizi keskin bıçakla böyle yaprak yaprak kesiyoruz. kuyruk yağımızı küçük parçalar halinde doğruyoruz tavaya koyup ocağı açıyoruz. yağı kavurmaya başlıyoruz. Yağlar erimeye başlayınca etleri ilave edip bir iki tanede Defne yaprağı ekleyip etleri renkleri dönünceye kadar kavuruyoruz. Sonra tavamızın kapağını kapatıp birazda kapağı kapalı olarak pişriyoruz bu arada et suyunu salar ve tekrar çeker.Etlerin pişip pişmediğini kontrol edip piştiyse biraz tuz ve karabiber ilave  edip etlerin biraz kızarmasını sağlıyoruz. Dönerimiz artık hazırdır. Bize bu döner iki öğünlük oldu bir öğünde pilav üstü döner olarak diğer öğündede lavaşla dürüm olarak tükettik. Sizde istediğniz gibi kullanabilrsiniz...
afiyet olsun



evde döner nasıl yapılır
evde et döner nasıl yapılır 
ev döneri nasıl yapılır 
pilav üstü döner