Cheese kek nasıl yapılır?
Meyveli soslu cheese cake
Çilekli Cheese cake

Cheese cake çok severim ama nedense bir türlü kendim yapmamıştım. Bir gün eşimin isteği üzerine evde yapmaya başladım. Gerçekten yapılışı çok kolay herkesin yapabileceği bir tarif. Cheese cake seven herkese tavsiye ederim bir deneyin vazgeçemiyeceksiniz. Ben soslarını değiştirerek çeşitlendiriyorum. Sizde sevdiğiniz bir meyve sosuyla yapabilirsiniz.

Tarifi internette araştırırken bir sitedeki tarifleri inceledim ve kendime göre tarifleri birleştirdim ortaya bu tarif çıktı.

Cheese Cake Tarifi

Alt tabanı için:


  • 2 paket burçak bisküvi
  • 75 gram tereyağ
Peynirli kısmı için

  • 500 gr labne peyniri
  • 1 paket kutu krema
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 pk vanilya
Üzeri için:
  • 1 paket meyveli sos
Bunun için ilk önce bir kelepçeli kalıba ihtiyacımız var. Bisküvileri rondada un haline getiriyoruz. Eritilmiş tereyağ ile güzelce karıştırıyoruz. Kalıbımızı tereyağ ile yağlıyoruz tabanına bisküvili karışımı bastırarak yayıyoruz düz bir kapak yardımıyla sıkıştırıyoruz. Bir süreliğine dolaba koyuyoruz. Diğer tarafta karıştırma kabına sırasıyla krema, labne peyniri koyup çırpmaya başlıyoruz sonra şekeri, yumurtaları ve ardından un, nişasta ve vanilyayıda  ekleyip çırpıyoruz Bu karışımı kelepçeli kalıbımıza döküyoruz. 200 derecede ısıttığımız fırına ısıya dayanıklı bir kaba su koyup tabanına suyu  ve diğer rafınada kek karışımımızı koyup 10 dakikasını bu ısıda kalan 50 dakikasınıda 150 dereceye düşürdüğümüz fırında pişiriyoruz. Fırını kapatınca tamamen soğuyana kadar fırında bekletiyoruz.
Meyveli sosumuzu üzerindeki ölçülere göre pişirip ılınmasını bekliyoruz  Daha sonra cheese cakekimizin üzerine döküp bir gece dolapta bekletip servis yapıyoruz.  

Afiyet olsun.



Cheese kek nasıl yapılır?
Meyveli soslu cheese cake
Çilekli Cheese cake

Şimdi yazının başlığına bakıp hemen uçak, araba, sonsuz para diyeceğimi düşünüyorsunuz biliyorum ama bu sefer başka bir hediyeden bahsedeceğim. Yılbaşı yaklaşırken evde aile üyeleri tarafından gizli gizli işler çevrilmeye başlar. Herkes kendi hediyesini en güvenli yere saklamaya çalışır aynı zamanda diğerlerinin hediyelerini bulmaya çalışır. Bu yıl evde yılbaşı için hediyemi biraz erken buldum. Gardırobun en arkasında hışırdayan bir torba içerisinde hediye saklanırsa olmaz.

Neyse ben şu hediye kısmına geçeyim. Daha gelmeyen yılbaşının hediyesi: Oral-B şarjlı diş fırçası. Denemeye çekiniyordum ama hediye gelince keşke daha önce alsaymışım dedim kendi kendime. 

Oral-B, profesyonel diş temizleme aletlerinden esinlenerek tasarlamış bu şarjlı diş fırçaları ile mükemmel bir temizlik deneyimi sunuyor. Diş plaklarını temizlemekte manuel fırçalardan çok daha etkili bir sonuç veriyor, ilk kullanımdan sonra bile daha önce sanki hiç bu kadar iyi dişlerimi fırçalamamışım gibi hissettim. Üç boyutlu oynar başlık sayesindeyse normal bir fırçanın yapamayacağı kadar hareket edip, normalde ihmal ettiğimiz ulaşamadığımız yerlere bile ulaşıyor. Fırça başlıkları dişleri tamamen sararak birçok noktaya temas ediyor ve muhteşem sonuçlar almamı sağlıyor.

Ağız bakımına çok önem veren birisi olarak bu benim için en iyi yılbaşı hediyesi oldu. Siz de yeni yılda sevdiklerinize Oral-B şarjlı diş fırçası hediye ederek onları mutlu edebilirsiniz. 

Ürünleri incelemek ve yılbaşı indiriminden yararlanmak için tıklayınızBu arada, Burcu Esmersoy'lu videosunu da paylaşmadan duramadım :)

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.






Şu blogdaki tüm tatlıları toplasalar anca bi kestane şekeri eder benim için.. 



Anlatılanlara, yazılanlara bakınca nasıl gözünde büyüyor insanın.. 

Bir de bezeyi mesela kaçıncı seferde anca tutturmuşum, bir kere de nasıl yapıyorlar, nasıl beceriksizim, hepsi dağılır şimdi bunların vs. vs. diye diye cillop gibi kestane şekeri yapmışım ki yeni nişanlılar gibi yüzümde güller açıyor o zaman:)
Kışlık menemen tarifi
Menemen tarifi
Kışlık menemen nasıl yapılır?

Kışında yazlık domateslerden menemen lezzetini yaşamak artık mümkün. Yazın domatesin en lezzetli domateslerinden kışlık menemen sosumuzu hazırlayıp kavanozlara dolduruyoruz. Kışın afiyetle yiyoruz. Sizde benim gibi menemenden vazgeçemeyenlerdenseniz bu tarif tam size göre.




Ben menemeni birazda acılı sevdiğim için bir kaç tanede acı biber ekliyorum. Acının kıvamını kendim ayarlayabilmek için acı sivri biber kullanmak yerine tatlı sivri biber  kullanıp istediğim kadar küçük acı biberlerden ekliyorum.

Kışlık Menemen Tarifi


  • 10 kg domates
  • 1 kg kadar  sivri biber
  • 3-4 adet acı biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tuz
Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Acı ve tatlı  biberlerimizi doğrayıp sıvı yağ ile hafif yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Domateslerimizi ve tuzumu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Domateslerimizin biraz suyunu çekmesini sağlıyoruz. Domatese göre değişeceği için zaman veremiyorum. Ben hafif sulu kalana kadar pişiriyorum. Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Yeni kavanoz kapağı kullanıyoruz. Kapaklarımızı yeteri kadar suda kaynatıp masa yardımıyla kayanayan sudan alıp bez yardımıyla kurulayıp sıcak sıcak kavanozların kapağını kapatıyoruz ve güzelce sıkıyoruz. Kapaklarının kapattığımız kavanozları temiz bir bezin üzerine kapakları aşığıya gelecek şekilde diziyoruz. Bu şekilde 24 saat bekleyen kavanozları artık kilerimize kaldırabiliriz. 
Resimde görünün kavanozlarla 20 adet menemen  çıkıyor.

Kışlık menemen tarifi
Menemen tarifi
Kışlık menemen nasıl yapılır?
Kabak mücveri 
Kabak mücveri tarifi
Mücver nasıl yapılır?

Yıllar evvel bloğuma mücver tarifimi eklemiştim. Ama nedense resim silindi. Geçen gün yapınca resim çekmek içinde fırsatım olunca tekrar eklemek istedim. Diğer sebzeli mücverimide görmeden gitmeyin derim. 
Kabak Mücveri




  •  4 adet kabak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için yağ


Kabaklarımızı soyacakla soyuyoruz güzelce yıkıyoruz. Rendemizin kalın bölümüyle rendeliyoruz. Ben suyunu sıkmıyorum. Maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğruyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz.  Tavamıza yeteri kadar yağ koyup ıstıyoruz. Isınan tavamıza kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartıyoruz. Sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun


Kabak mücveri 
Kabak mücveri tarifi
Mücver nasıl yapılır?
Hamsi tava tarifi
Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?

Hamsi en sevdiğim balıklardan biridir. Hamsininde en sevdiğim hali kızarmasıdır. Kızartma çok yağlı olabiliyor bu yüzden balık tavasında bu şekilde kızartılırsa fazla yağlı olmuyor. Sizde benim gibi az yağlı hamsi tava seviyorsanız bu usulde yapın derim. Daha önce hamsili pilav tarifinide paylaşmıştım. İsterseniz blogtan ayrılmadan onada bir göz atabilirsiniz.

Daha önce paylaştığım hamsi tava tarifi bol yağda kızartılmış bir hamsiydi.
Hamsi tavaların pek bir özelliği yok Önemli olan düz olan kapağı. Kapakla çeviriyoruz.


Az yağlı Hamsi Tarifi tarifi


  • 1 kg kılçıkları alınmış hamsi
  • mısır unu
  • tuz
  • az miktarda sıvı yağ
Hamsilerimizi güzelce yıkıyoruz. Tavamıza 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hamsilerimizi tuzlayıp tek  tek mısır ununa bulayıp ortadan başlayıp yan yan diziyoruz. İkinci sırada balıkların uçlarına aralara birer sıra balık daha diziyoruz. Bu şekilde yaklaşık 3 kaşık tava hamsi çıkıyor İsterseniz tavanın tamamını bu şekilde dizerekte doldurabilirsiniz. 

Tavamızı ocağa alıp kızartmaya başlıyoruz. Ucundan bakıp bir tarafının kızardığını görünce üzerine kapağı kapatıp hamsilerin üzerine bastırıyoruz tavayı yan tutup varsa yağını derin bir kaseye süzdürüyoruz. Tavayı ters çevirip kapağa gelen hamsileri tavaya kaydırıyoruz ve biraz yağ ekliyoruz. İki tarafıda kızarınca sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben roka ile servis yapmıştım ama geçen gün internette balıkla roka yenmemesi gerektiği hakkında bir yazı okudum.Uzmanlar  rokanın içeriğinde bulunan yüksek demirin balıkla birlikte yendiğinde kalsiyumun emilimini azalttığı uyarısında bulunuyorlar. Bundan sonra bende buna dikkat edeceğim.

Afiyet olsun.

Hamsi tava tarifi

Hamsi tava
Hamsi tava nasıl yapılır?
Tart kek tarifi
Çikolatalı tart kek tarifi
Tart kek nasıl yapılır?

Çikolata kremalı tart kek nefis bir tatlı. Yumuşacık bir kek üzerinde harika bir çikolatalı krema mmm deneyin pişman olmayacaksınız. Bu tarifle çeşit çeşit tart kek yapabilirsiniz. İleriki zamanlarda diğer çeşitlerinide ekleyeceğım. Ama ilk önce bunu mutlaka deneyin.

Kekini sade yapıp üst malzemesi olarak çeşitlendirebilirsiniz.


Çikolata Kremalı Kek Tarifi

Kek kısmı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sür
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1  pk vanilya
Çikolatalı Krema için
  • 1 kutu sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata
  • Üzeri için kremadan biraz ayırun
Bu tarif için ilk önce bir tart kalıbına ihtiyacımız var. Kek için gerekli malzemelerle normal kek yapar  gibi kek hamuru hazırlıyoruz. Tart kalıbımızın her tarafını eritilmiş tereyağ ile yağlıyoruz. Kek hamurunu tart kalıbımıza döküyoruz. Kalıbı ufak hareketlerle sallayıp kek hamurunun güzelce yayılmasını sağlıyoruz. 
Önceden ısıtılmış  170 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. 
Fırından çıkan kekimizi biraz ılınınca kalıptan çıkarıyoruz. Oyuk kısmı üstte kalacak şekilde servis tabağımıza alıyoruz. 

Çikolatalı krema için sıvı kremamızdan biraz ayırıp kalan kısmını cezve gibi bir kaba koyup üzerine bitter çikolataları kırıp kısık ateşte  sürekli karıştırarak çikolatalar eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Tamamen karışan kremamızı kekimizin ortasına yayıyoruz. 
Kalan bir kenara ayırdığımız kremamızı bence ( ben elimle şekil verdiğim için istediğim gibi düzgün olmadı)  sıkma pompasına doldurup yuvarlak şekilde sıkıyoruz. Daha sonra kürdan şekil veriyoruz. 2 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun



Tart kek tarifi
Çikolatalı tart kek tarifi
Tart kek nasıl yapılır?







Kırıntılı Kek



Malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket krema

1 çay bardağı süt

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kakule



1 adet ayva

1 adet armut

3 adet elma



100gr tereyağı

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 çay bardağı yulaf ezmesi

1 çay kaşığı kakule



Yapılışı;

Oda ısısındaki yumurtayı toz şekerle
Patates mücveri tarifi
Patates köftesi
Patates mücveri nasıl yapılır?

Patatesli tariflere bayılırım. Bu tarifi internette görünce hemen yapmaya karar verdim. Et yemeklerinin yanına yapabilirsiniz. Zaten patatesin yakışmadığı bir tarif yok. Patates mücveri diğer mücver tariflerine oranla daha kıtır kıtır  olan bir yapısı oluyor.

Patates Mücveri Tarifi


  • 3-4 adet patates
  • 1 su bardağı kadar kaşar peynir rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri rendeliyoruz. Büyük bir karıştırma kabına bütün malzemeleri koyup güzelce karıştırıyoruz. Tavaya 3-4 kaşık sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. Mücver malzememizden kaşık kaşık koyup iki tarafınıda kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun



Patates mücveri tarifi
Patates köftesi
Patates mücveri nasıl yapılır?
Tiramisu tarifi
Kolay tiramisu
Kedidilli Tiramisu tarifi

Tiramisuyu daha önce pasta kekleriyle yapıyordum bu sefer kedi dili bisküvi ile denemek isetdim. Resimdede görüldüğü gibi çok güzel oldular.Bu sayede dilimlemekle uğraşmadan tek tek servis yapabildim. Sizde isterseniz böyle tek kişilik kuplarda ister borcamda bu kolay tiramisulardan yapabilirsiniz.



Kolay Tiramisu Tarifi


  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • Islatmak için yarım bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 4 bardak sür
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket labne peynir
  • Kakao
İlk önce sütü, şekeri ve unu tenceremize koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ilınmaya bırakıyoruz.
Kedi dili bisküvilerimizi ister böyle tek kişilik kaplara ister borcam tepsimize diziyoruz. Bir bardakta süt nescafe şekeri karıştırıp bisküvileri ıslatıyoruz. 
Diğer tarfafta ılınan muhallebimize labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz. Bisküvilerimizin üzerine muhalebilerimizi yayıyoruz. Üzerine kakao serpiyoruz. Ben çilekle süsledim. Sizde istediğiniz gibi servis yapıyorsunuz.

Afiyet olsun.



Tiramisu tarifi
Kolay tiramisu
Kedidilli Tiramisu tarifi
Cevizli lokum tarifi
Haşhaşlı cevizli lokum
Bilecik lokumu


Cevizli lokum harika bir lezzet.  Bilecik'te bayram arefesinde mutlaka cevizli lokum yapılır.
Eşimin ailesi Bilecik'te yaşıyor ve her bayramda kayınvalidem bu cevizli lokumları yapar. Bizde afiyetle yeriz Sadece bir sakıncası var ordan kilo alıp dönüyoruz. Bunlarıda geçen bayram kayınvalidem yapmıştı. Bende bloğumda tarifi bulunsun diye resim çekmiştim.






Cevizli Lokum Tarifi


  • Su
  • Maya
  • Tuz
  • Alabildiği kadar unla ekmek hamuru yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.
İç Malzemesi

  • Haşhaş
  • Sıvı yağ
  • Ceviz
Üzeri için yumurta sarısı ve  susam

Haşhaşı yağ ile sürülebilecek kıvama getiriyoruz. Cevizlerimizi robotta çekiyoruz. 

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp pasta tabağı büyüklüğünde elimizle  kesme tathtası üzerinde açıyoruz. Üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürüp kıyılmış ceviz serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Bütün hamurumuzu bu şekilde yapıyoruz. Sonra rulo şeklinde hamurlarımızı burup gül böreği şeklinde sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sürüp susam serpiyoruz. Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun.


Cevizli lokum tarifi
Haşhaşlı cevizli lokum
Bilecik lokumu


Yaprak pilavı
Asma yaprağı bulgur pilavı
Asma yaprakli bulgur pilavi


Bu tarifte komşum Ülkü'den. Pilavı yapıp bana yollamış bende çok beğendim. Sarma sarmaya üşenenler içinde güzel bir alternatif. Hangi yöreye ait olduğunu bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yorumda benimle paylaşırlarsa mutlu olurum. 


Ülkü'nün bana verdiği tarifi aynen aktarıyorum.
Asma yapraklı Bulgur Pilavı

  • 1 bardak pilavlık bulgur
  • 15 adet asma yaprağı (salamura)
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber, pul biber
  • 2 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğanı küp küp doğruyoruz. Sıvı yağımızı ve soğanımızı biraz kavuruyoruz. Asma yapraklarımızı yıkayıp küçük küçük doğruyoruz. Sonra sırasıyla salçamızı, asma yapraklarını ve bulgurumuzu ekleyip bir iki çeviriyoruz. Sonra yaprağın tuzunuda düşünerek tuzunu, karabiberi ve biraz pulbiberi ekliyoruz. Sıcak suyuda ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.  
Sıcak sıcak servis yapıyoruz 

Afiyet olsun. 

Tarif ve pilav  için komşum Ülkü'ye teşekkür ediyorum.



Yaprak pilavı
Asma yaprağı bulgur pilavı
Asma yaprakli bulgur pilavi



Muhallebi dolgulu kek 
Puding dolgulu kek
Muhallebili kek

Bu keki yapalı epey zaman oldu Resim klasörümde resmi görünce tarifi paylaşmanın vaktinin geldiğini düşündüm. Resimlerle yapılışını anlatmaya çalıştım. Görünce anlayacaksınız yapması kolay bir tarif ama sunumundan dolayı şık bir görünümü var. Elinizde dolma biber açacağınız varsa işiniz dahada kolay olacak.Arzu edilirse muhallebi yerine 2 paket vanilyalı puding pişirilerekde yapılabilir.


Muhallebi dolgulu kek tarifi

Kek için gerekli malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 3 bardak kadar un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Bu malzemelerle kek hamuru hazırlıyoruz ve dikdörtgen borcama döküp pişiriyoruz. Kekimiz fırından çıkıp ılınınca yukarıda resimde görüldüğü gibi dolma biber açacağıyla kekten parçalar çıkarıyoruz. 


Muhallebi için gerekli malzemeler 
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk vanilya
Bu malzemelerle muhallebi pişiriyoruz.Biraz ılınınca  kekimizin deliklerini muhallebi ile dolduruyoruz. kalan muhallebiyide kekin tamamının üzerine yayıyoruz. 


Çıkan kek parçalarınıda rondadan geçirip tatlımızın üzerine yayıyoruz. 

Dolgulu bölümlere denk gelecek şekilde dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Muhallebi dolgulu kek 

Puding dolgulu kek
Muhallebili kek
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Mercimekli Bulgur pilavını annem komşusunda yemiş çok beğenmiş. Bizde annemle yaptık çok  lezzetli bir pilav oldu. Bulgur pilavı çok doyurucu çokta faydalı bir pilav çeşidi. Sağlıklı beslenme programlarındada prinç pilavı yerine bulgur pilavını öneriyorlar. Bende evimde sıkça pişirmeye özen gösteriyorum.






Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi


  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur 
  • 2,5- 3  su bardağı su
  • Tereyağ
  • Tuz
Suyumuzu tenceremize koyup kaynatıyoruz. Suyumuz kaynamaya başlayınca ayıklayıp yıkadığımız mercimekleri  ilave ediyoruz. Mercimeklerimiz pişmeye yakın bulgurumuzu ve tuzunu ilave ediyoruz. Bulgurlarımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağın altını kapatırken 2 yemek kaşığı kadar tereyağımızı ilave edip karışıtıp kapağını kapatıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz. 
8-10 dakika dinlenen pilavımız servise hazırdır.





Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Patates Salatası Tarifi
Patates Salatası
Çay saati tarifleri


Çay saatlerimizin en kolay en lezzetli tariflerinden biridir patates salatası. Ani bir misafir geleceği zaman yarım saat içinde yapabilirsiniz. Ama bugüne kadar patates salatasını bloğa eklemediğimi farkettim. son yaptığımda bu resmi çektim. Bir açıdanda yeni evlenen çok fazla mutfak tecrübesi olmayanlara fikir olması için eklemek istedim.

Ben evde taze soğan bulunmadığı zaman kuru beyaz soğan ekliyorum. Bütün malzemeleri patates miktarına göre ayarlıyoruz.

Patates Salatası


  • Kişi sayımıza göre patates (1 kişiye 1 orta boy patates)
  • Havuç
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Maydanoz 
  • Varsa dereotu
  • Taze veya kuru beyaz soğan
  • Zeytinyağ
  • Limon suyu
  • Tuz
Patateslerimizi soyup kuşbaşı doğruyoruz. Tuz ilave edip 8-10 dk patateslerimiz pişene kadar haşlıyoruz. Pişen patateslerimizi süzüp soğumaya bırakıyoruz. Havuçlarımız rendeliyoruz. Biberlerimizi, soğanımızı ve maydanozlarımızıda  doğruyoruz. Bütün malzemelerimizi karıştırıp Limon suyu ve zeytinyağ ilave ediyoruz. Tuzunu kontrol edip tuz ilave ediyoruz. 
Servis yapıyoruz.



Patates Salatası Tarifi
Patates Salatası
Çay saati tarifleri